Måndag: stressigt värre… men förhoppningsvis fördröjer byråkratin S-kongressens beslut

Hon: ja det är mycket nu, mellanlandar bara på udden i två dagar, sedan ska jag upp till Stockholm igen. Reklamfilmsproduktion på torsdag och bokprojektet på fredag. Och så lite andra roliga event i helgen.
Kul, men längtar redan ner till kissarna igen, speciellt med tanke på att min lilla kisse Vilda verkar ha varit i slagsmål när jag var i Göteborg i helgen. Matte är orolig som tusan för att det ska bli infekterat!!!

Håll dig hemma på soffan Vilda!!!

Började med att sätta ett ljust surdegsbröd, så inte surdegsgrunden blir dålig. Man måste liksom baka med den hela tiden! Sedan ett svettigt yogapass, det var alltför längesedan … I med smutstvätten från Göteborg i maskinen och sedan ut för att få i alla fall några sättvitlökar i marken. Blev bara ett lite land gjort, sedan frös jag för mycket om fingrarna. Hög tid att få dem i marken med andra ord. Det börjar bli rejält kallt ute!

En lök av vardera var vad som fick plats. Två andra sorter och 10 lökar kvar…

Och så mala mer chilikrydda, har beställningar som ska med upp till Stockholm. Kommer att bli julklappar till kompisars vänner och familj. Roligt! Och så ska ett paket postas upp till Norrland. Eller hur var det nu, är Sundsvall Norrland…?

Blivande hårda klappar.

… men tur att byråkraten rör sig långsamt

Han: Plötsligt är jag ihop med en yrkeskvinna igen. Från Ståååckhålm. Vilket förklarar varför hon inte vet att det mesta i vårt avlånga ligger i Norrland, Sundsvall inclusive.

Född i Sundsvall (Alnön) och som representant för den arbetsbefriade generationen vet jag inte om hon bryr sig, men det här funderar jag på: Stor lokalnyhet när Kalmar FF slog Norrköping i helgen.
Men med tanke på rubrikstorleken så är Björn Petersson den store segraren. Björn är nämligen kongres(s)ombudet från regionen som lyckades med det mycket få enskilda kongressombud lyckades med sig på S-kongressen.
– Mot Magdalena Andersson och partiledningens vilja fick han med sig en majoritet av ombuden för att fler ålakråkor ska få skjutas av.

Ålakråkan kallas ”skarv” på riksvenska och skarven är för kustnära smålänningar vad vargen är för samer i Norrland och fårägare i resten av landet.
– Den här motionen, ”Hållbart antal mellan­skarv” är väldigt speciell för mig. Jag skrev den när ­arbetarkommunen hemma i Torsås och sedan har den vandrat hela vägen, säger en mycket nöjd Björn Petersson i dagens Barometern.

Partistyrelsen hade skrivit en menlöst svar på motionen (= njet), men det nöjde sig inte Björn Petersson med.
– Vi måste få ner antalet skarvar i hela landet och se till att vi får en hållbar population. Som det ser ut idag med över 70 000 skarvar bara i Kalmarsund så behöver vi kraftfulla åtgärder, argumenterade Björn och  drev frågan till votering.
– Och det gick ju väldigt bra, det var en stor majoritet som röstade ned partistyrelsen.

Vad jag tycker? Jag är kluven som man sa att folkpartister var innan partiet blev Liberalerna och snart är för få till och med för att vara kluvna.
– Å ena sidan: Vi har en skarvkoloni som håller till ute vid skäret utanför udden. Vi kan se en ö bortåt Bergkvara som skarvarna förstört och jag vet att en enda fågel äter ett halv kilo fisk per dygn.

Skjut inte!

Å andra sidan: Jag fiskar inte (fick bara en ejder i nätet senast det begav sig). Dessutom tror jag att det stora hotet mot fiskbeståndet i Östersjön är miljöförstöringen och de stora trålarna som dammsuger vårt hav.
Dessutom: Jag har tidigare berättat om Den Ensamma Ålakråkan som håller till här på udden.
– Han har hängt här i ett antal år. Möjligen tillhörde han kolonin där ute vid revet. Antingen blev han utmobbad eller så är han en Jonathan Livingstone Seagull förklädd till ålakråka som tröttnat på att bara skita ner.

Slutsats? För en gång skull ser jag en poäng med den sega svenska byråkratin.
– Nu kommer det att ta lite tid, det är många regler och förordningar inom jakten, säger Björn Petersson. Men med lite tur så ska det inte behöva ta mer än ett år, det är vad jag hoppas på i alla fall.
Låter som ett löfte.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s