Lördag: Mycket nu…

Hon: trodde jag skulle hinna ta en promenad med bästisen i grannhuset medan degen jäste… men det borde jag uppenbarligen inte gjort. Ändå drog promenaden bara fem minuter över jästiden. Lärdom; lämna aldrig en jäsande deg ensam med honom

Ny ytter-entré in till kissarnas dörr!

Han hade alltså inte koll på min deg eftersom han äntligen (efter minst ett års ”tjat”) börjat bygga en liten hall framför kissarnas dörr. När det blåser hård pålandsvind drar det nämligen rakt in genom luckan och vi eldar alltså för kråkorna eftersom golvvärmen är på för fullt i hallen innanför. Och det är den hela vintern eftersom den går på samma termostat som den till vårt sovrum. Och med tanke på elpriset som råder är det ju än mer angeläget. Så tack!!! Fast frågan är vad kissarna säger…

Pust!!

Tog just ut första plåten saffransbullar och de har jäst upp fint. Var orolig att den överjästa degen skulle sjunka ihop i ugnen. Så lättad!!!

Men nu är det hög tid att börja svida om inför kvällens julbord på Sött & Salt i Kristianopel, som vi ska på tillsammans med kompisarna Tina & Blomman. Men först en liten fördrink hos dem i Södra Kärr. Så full fart in i duschen!

Han: Inte mycket att säga. Det är ungefär som att baka. Degen måste jäsa och saffransbullar gör man inte varje dag.
– Och idag stod stjärnorna rätt och det blev dags att bygga en sluss till kattluckan (stängd i lovart, ingång på läsidan).
Saknas bara en takplåt och svart färg. Nyfikna Vilda har redan agerat testpanel. Även Ludde fattar. Patent är sökt.
– En investering som kommer att bestå längre än hennes deg.

Publicerat av

2 reaktioner till “Lördag: Mycket nu…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s