Torsdag: Varning för vargen och julfix från 06:15 …

Elpriserna hos EON.

Han: Alla pratar om vädret och gängskjutningarna i Stockholm. Men ingen pratar om elpriserna idag heller. Ingen pratar om vädret på udden heller, visar det sig. I morse blåste det kuling (16-23 m/s pålandsvind) så att det inte gick att stå upp på sjösidan – det blev min tur att ta bilen och hämta tidningarna.
Men en sak är bra:
– Idag ropade meteorologerna ”Vargen kommer!” i onödan.

Snön som vräker ner över hela landet i morgonens alla nyhetssändningar (Se min kompletterande anteckning sist i dagens blogg). lyser med sin frånvaro på udden. Det lilla som föll i går försvann på några timmar och återfördes till det eviga kretsloppet.
– Hoppas jag i alla fall.
För just nu stannar lite för mycket kvar på marken:

Apropå vad ingen pratar om: Det är obegripligt att Annika Strandhäll (S) kunnat bli minister med de obetalda räkningarna. Till skillnad från flertalet tycker jag dock inte att det Strandhäll som borde få sparken utan Magdalena Anderssons stab av välbetalda tjänstemän som ansvarar för bakgrundskoll av ministerkandidater.

Hur i helsike kan man ha gjort en sån miss att inte kolla det som varit självklart sedan Mona Sahlins dagar. Till skillnad från journalisterna har rekryteringsfolket bara en enda arbetsuppgift:
– Kolla alltid en bra story!

Det är helt obegripligt att ansvariga för rekryteringsarbetet i Rosenbad så totalt schabblat bort Magdalena Anderssons redan sarjade start. Jag menar, det var ju inte efter månader av hårt grävande arbete som Aftonbladet hittade till Kronofogden och Skatteverket – det är några timmars sökande i officiell statistik.
– Elementärt.

Hon: Vaknade redan strax efter sex. Han sov och det var full storm ute, ingen idé att ens försöka ta sig till brevlådan och hämta tidningen. Låg istället kvar i sängen och beställde julklappar, julpapper, och annat smått och gott tills han vaknade strax efter åtta. Alla julklappar är nu klara!! Inte så många i och för sig, vi blir bara fem i jul. Och vi har bestämt att vi bara ger en var, till var och en. Möjligt Iggy får någon extra!

Från trendiga barnaffären Bonti… och ändå så trist!!!

Letat och letat efter ett roligt aktivitetstäcke som han kan ligga och öva magträning på när han kommer ner i jul. Och då vill jag ju att det ska vara kul grejer att titta på, inte som trenden går idag, beiget och smutsiga dova pasteller. – Klart man inte tycker det är kul att ligga på magen då!

Undrar vart barnens gamla täcke tog vägen, det var fint i starka färger och mönster:

Okej, bilden jag hittade var svartvit, men tänk färg!!

Men hittar jag plötsligt täcket som är grejen. Starka och fina färger, kontrastrika mönster och massor av aktivitetsgrejer fastsydda. Spegel och fladdrande öron till exempel:

Men fanns det att skicka efter i ”beiga” Sverige? Icke! Fick beställa det på Amazon. Lite orolig att det inte skulle hålla vad bilden lovade, men idag kom det. Och det är såååå fint och roligt. Får nog inte följa med upp till Stockholm antar jag… men Iggy, det kommer finnas här hos farmor var gång du hälsar på!

I väntan på Iggy!

Fortsatte dagen med julbak, samt rullat och stekt årets julköttbullar. (Inte den roligaste uppgiften). Enligt receptet ska det bli 80, det blev 50. Gjort dem för stora som vanligt. Smakade dessutom av en, och han en. Det blir 48. Och så måste vi ju få några till middag också, det hör till. Får nog göra en omgång till före jul. Suck!

Sååååå goda!! Bästa på flera år.

Han: Fortfarande ingen snö på udden. Men nu på kvällen rapporterade SMHI att både Ölands södra Udde och Kalmar under dagen slog sina gamla dygnsrekord för december. Det tidigare rekordet på Öland sattes år 1882 och var 27,4 millimeter. Dagens nya: 31,5 millimeter. I Kalmar var det tidigare rekordet 25,7 millimeter (1981). Det nya rekordet är 28,1 millimeter.
Mätningarna på Öland startade 1881 och i Kalmar år 1858.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s