Lördag: Elektriska prylar är som människor

(Uppdaterad 18:28)

Han: Elektriska saker är som människor. De går sönder när man minst anar det. Vi har en avloppspump på udden som kommunen är ansvarig för. Till skillnad från människor går den sönder ganska regelbundet
– Och alltid på fredagskvällar eller lördagar:

– Och alltid när jag har jouren, sa Peter i Backagården när jag fick tag på honom ute i skogen där han sökte ett skadeskjutet vildsvin.
Peter är nämligen skyddsjägare också
En trevlig man som alltid ställer upp när vi behöver honom.

In action.

Och vips! Peter hann knappt visa sig innan felet av avhjälpt (nästa gång vet jag hur man gör!) och jag kunde återgå till dagens eftermiddagsdrink – en Dermots Gin Mule med is, lime och Fontäns Ginger Beer från Smaklöken i Jämjö.

Får smaklökarna att vattnas.

För vi har inte bara haft oväntat besök, vi har även varit på rundtur i Blekinge. Köpt godis på Olsängs gård och en massa goda ostar hos Isabelle i Smaklökens butik i Jämjö. Dessutom har vi hämtat upp årets julskinka, revbensspjäll, köttbullar och prinskorv på Attanäs gård.
– Där matte dessutom träffade Luddes okände tvillingbror som även han krävde att bli klappad.

Kunde ha varit Ludde.

Hon: ja pust, ett par punkter till avbockade på julens ”to-do-list”! Nu soffan efter middag på Attanäs köttbullar som vi också köpte idag. Mina spar vi på till julafton, och dessa kvalade nog egentligen också in, men jag vägrar. Mina egna ska vara på julbordet!! Basta!

Och medan han tittar på travet efter att ha spelat en egen rad utan att veta ett uns om varken hästarna eller hur du avläser raden med reserver och annat, läser jag första engelska romanen på länge. Inköpt på Pocketshop i Göteborg för några veckor sedan när jag var där och passade barnbarnet medan mammorna packade inför flytten till Stockholm (som gick igår).

Oväntat bra!!! Ett hett tips!

Tyckte mest omslaget var snyggt, och att det faktiskt vore nyttigt läsa en bok på engelska, men trodde inte riktigt jag skulle ta mig igenom den. Utan mer att den skulle bli liggande oläst på nattygsbordet. Men icke, jag började läsa lite förstrött häromkvällen och fastnade direkt. Den är riktigt riktigt bra, och fängslande. Dessutom på bra engelska som är mycket lättare att förstå än sådan innehållande mer ”slang”. Men den är inte gammaldags på något sätt. Tvärtom. Läs den!!

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s