Söndag: Ännu en dag i arbetslägret

Sover tills matte är tillbaka.

Han: När musen är borta dansar katterna på bordet. Inte. Bortsett från en kort lördagspromenad runt udden har katterna sovit i sitt rum.
– För egen del har jag genomfört en 24-timmars John & Yoko-demonstration för fred och frihet i min egen säng med entusiastisk publik från OS-sändningarna och småfåglarna utanför fönstret.
– Det funkade.
Så här långt. Eller har du hört några dåliga nyheter från Ukraina nu på morgonen?

I den politisk korrekta nyöversättningen av Bibeln skapade Gud världen under en lagstadgad femdagarsvecka. Skojar, men jag respekterade lördagen som vilodag hela dagen. Avstod till och med från middagen hon sparat i kylskåpet och firade fastan med en räkmacka och en pilsner på Rökeriet i Brömsebro.
Träffade Sope-Bengt på vägen hem. Även han avstod ansträngning – doch motvilligt.
– Den goe mannen hade tänkt att som vanligt ta en simtur i viken!
Men blåsten …

Även Ludde Wadman lider av RMAHD (Retired-Man-Hyperactivity Disorder). Han ringde och bekräftade att människor är olika.
– Män också.
Ludde, som var min tålmodige producent på TV8, beklagade sig över att han hade för lite att göra efter pensioneringen. Han söker till och med jobb som skrivvakt på universitet och vill gärna kandidera som nämndeman i tingsrätten.
– Stackars man.
För egen del somnade jag ovaggad redan vid åttatiden till och med utan Melodifestivalen.

 Ända känns det som jag är på arbetsläger. Kan bero på att jag lyssnar på radioföljetongen. Ungjävlar, bara så ni vet – En dag i Ivan Denisovitjs liv av Aleksandr Solzjenitsyn är ingen redigerad selfie från semesterveckan på Mallorca.
Men, som Ivan Denisovitj konstaterar i Stalins arbetsläger, hur ska nån som är varm nånsin kunna veta hur det är att vara frusen?
Nåja, i det sammanhanget har kanske inte ens jag så mycket att klaga på. Dock, under hennes session som älskad mormor och farmor i huvudstaden, är jag dömd till fem dagars ansvar för hennes odlingar.
– Med livet som insats ska jag hålla liv i tvåhundraåttionio (289!) små plantor!
Klart en man känner sig trött.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s