Måndag: En meny för mansläger

Det lönar sig att klaga offentligt.

Han: Och plötsligt händer det som aldrig händer på Postkodlotteriet och ATG! Utanför dörren står Jonas och lille Arthur i mörkret och sträcker fram en tallrik med krispig blåbärspaj med krämig vaniljkräm.
– Läste på bloggen att du var ensam och kanske behövde det här, säger Jonas.

Om du undrat varför så är svaret: Bloggen fungerar i första hand som en dagbok för att framtida generationer ska få veta hur det ljuva livet på en udde egentligen var. Liksom regeringen och kärnkraftsanhängarna blundar jag medvetet för att redan om 4-5000 år kommer vårt språk att vara lika obegripligt som den mesopotamiska kilskriften är för oss.
– för att inte tala att om hundratusen år när våra varningstexter kommer att uppfattas som klotter i en vattenfylld grotta!

Kilskrift.

Nåväl, dagens anteckningar är kanske inte mycket minnas (utom blåbärspajen). Vill bara redovisa vad en man äter när han är ensam:

Kalorichock kostade eftermiddagen.

Fredag lunch: Jägarbiff hos Tåbbe & Fred i Torsås. En enorm kalorichock som efteråt fick hela kroppen att långsamt domna bort i soffan och vakna först vid 18:30 när hon ringer och oroligt undrar om jag hunnit att måla golvet i torpet.

Fredag middag: Allehanda vätskor on the rocks.

Som från Cadierbaren.

Lördag lunch: Efter Tåbbes & Freds insatser behövdes ingen middag heller, men 24 timmar senare börjar det äntligen kurra i magen. Passerar gränsen till Blekinge enbart för att unna mig en räksmörgås på Rökeriet. (Räkor, liksom kor, var någon slags animalisk växt som fanns på den tiden när dessa anteckningar gjordes).
Betyg: Kan absolut mäta sig med dito smörgås serverad på Cadierbaren på Grand Hotel. Utom på en väsentlig punkt: priset!

Lördag middag: Avser att värma hennes goda pasta aglio men missbruk ger missbruk att väljer alltså tvångsmässigt att frilägga en gammal infryst hamburgare (2) från Scan.
Naturligtvis oätligt, den öppnade julmusten smakar dock bra.
– Som ett rättvist straff känns för den ångerfulle.

Förstärkt frukost gav ingen medalj.

Söndag frukost: Förstärkt omelett med purjolök, chili, en skiva rökt skinka från Smaklöken i Jämjö, ost, stekt bröd. Serverad med något vi på vår tid kallar is-kaffe (gjord på gårdagens panna för att spara tid/kraft).
– Serveras ännu en morgon med bara svenska reprismedaljer.

Perfekt en blåsig söndag!

Söndag lunch: På begäran, Attanäs wienerkorv på avtorkad gaffel med Västervikssenap x 2 och en Mariestad.
Omdöme? En lågoddsare som belönas med 2 rutor kexchoklad. Cloetta förstås.
– En gång i förr-i-förr-i-tiden-tiden var jag vd för reklambyrån som gjorde reklamen. Rymde efter 96 dagar, behöll ateljéchefen och smak för choklad i rutigt fodral.

Gordious blåbärspaj!

Nåväl, sedan sänker sig mörkret över udden och jag får för mig att måla och Bruce Springsteen är också på gott humör och så håller vi på några timmar och jag börjar känna mig lite hungrig men har ingen lust att laga mat (= värma wienerkorven) och mitt i Hungry Heart knackar det på dörren och där står Jonas och lille Arthur med högsta vinsten och jag går direkt på söndagsdesserten utan att passera micron och jag tackar och bockar och jag undrar om de vill komma in men Arthur vill gå hem till mamma och jag hinner inte ens berätta att min favoritmorbror hette Artur och han var en fin man som bar fluga.

Och pajen var förstås gordious och jag åt upp allt och sedan kom katterna in och undrar hur länge det här ska pågå.
– Om även jag saknar henne?
Jag förstår inte frågan.

Hon: kommer snart mina älsklingar 😍😻😻! Mormor idag också med dagishämtning, ikväll tjejmiddag med kompisar. Sen kommer jag!!! Längtar ❤️!

Hann med lite kompishäng i fredags också. Men annars är det barnbarn för hela slanten… och fler bilder på dem kanske ni inte vill se! Eller…;)

Farmor, pappas köttfärssås var inte så där jättegod. För lite chili…
Bläää!
Okej då, testar en tugga till för din skull pappa!

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s