Tisdag: resdag… och städdag

(Uppdaterad 18:19, 14:11)

Hon: idag kommer jag husse och kissarna!! Ps. Hämtar du mig i Emmaboda eller i Kalmar?

Sista frukosten på Nofo för denna gången
Hej då älskade Söder

Promenerar från söder in till stan, längs Skeppsbron. Samma väg som jag tog till jobbet var dag. Förr alltså!

”Finn fem fel…” – Chapman, var är du?
Alltså, det finns sjöfåglar i Stockholm också 🙂

Stockholm har dessutom fått en ny och kärleksfull ”gröna gubben”, som istället för att gå ensam har fått sällskap. Hen håller en annan ”gubbe” i handen och de har ett hjärta emellan sig. Är det ett pr-jippo inför ”alla hjärtans dag” måntro, eller såg jag i syne…

Bildbevis, om än lite suddigt…

Kom att jag nog hinner förbi dansbutikenGamla Brogatan innan tåget går, om jag skyndar mig. De har riktiga benvärmare i ylle. Mina är totalt utslitna. Använder dem i princip var dag hela vintersäsongen.

Mycket bättre än långkalsonger eftersom du kan dra ner dem till anklarna om du är för varm, och dra upp dem högt på låren om det är kallt. Hett tips!!! Köp!

Japp, de har alla möjliga färger, storlekar och material. Jag köpte tre par…

Hann också köpa lite färdkost på Fabrique, en hallongrotta förstås. Men de hade också en mandelbulle som såg såååå smarrig ut. Jättekladdig! Mums! Nyttig lunch blir det… inte! Och så lite reslektyr på det. Inhandlat på Pocketshop.

Udden nästa!

Han: Jag trodde du sa att du skulle komma I MORGON!!!?? Skojar, hela arbetslägret var på fötter redan 07:30. Tvätt, sop- och städpatrullerna intog stridsställning, dvs naken.
– Visste du att Sveriges mest köpta fackbok 2021 heter ”Städa hållbart” och hade skrivits av Ellinor Sirén (Bonnier Fakta).
Man undrar varför?
– En dag som denna vet (en) man att det inte finns tid att lägga sig soffan och läsa om hur att den japanska influencern Mari Kondo uppmanar sina följare att städa ut alla ägodelar som inte väcker glädje – ”spark joy” som det varumärkesskyddade begreppet lyder. Eller om hur den konservative trendpsykologen Jordan B Peterson fått tusentals pojkar och män världen över att städa sina rum, bara genom att få slökukarna att förstå städningens ”moraliska dimensioner och psykologiska effekter”.


– Önskar att Jordan B hade funnits när de älskade ungjävlarna bodde hemma! ”Do you want ta change the world start to clean up your own room!”
Ett budskap som han för övrigt lanserade hos den kontroverielle poddaren Joe Rogan.

Men om det finns någon mänsklig aktivitet som inte behöver litterära eller filosofiska referenser så är det städning. Det är som i lumpen:
– Just do it!

Har just gjort det: Torkat av diskbänken och köksbänkarna (även under SMEG-brödrosten) och borden.
Tagit ut och skakat alla mattorna, utom de två stora (under vilken hon hittade mitt körkort och viktiga rabattkortet till Stureplans hjärta).

strutsvippan når överallt.

Dammat med min effektiva dammvippa av äkta strutsfjädrar och ”ett handtag av FCS-märkt bok” (reklamtexten). Dammsugit (inklusive filtarna i sofforna, särskilt hennes där katterna ligger).
Torkat av golven med grön såpa.
Skakat mattorna och placerat ut dem enligt det lagstadgade formuläret (ja, du fattar: det är för henne jag började städa redan på Alla Hjärtans Dag).

Självklart har jag tvättat tvätt (min egen), det du Jordan B! Och sist men inte minst: Badrummet har jag som vanligt sparat till veckans dusch.
– All inclusive, som vi säger på udden.
Och du:
– Jag hämtar i Emmaboda.

Hon: vad bra! Speciellt att du även torkat av köksbänken… Ses snart. Eller rättare sagt, 16:10. Tror jag. Ska kolla en gång till för säkerhets skull!

16:25 var det visst…

Husman.

Han, igen: Jag vet att alla ni incelgrabbar tycker att jag fjäskar. Och det är skillnaden mellan er och mig. Alltså var jag i Emmaboda sju minuter före tåget. I nytvättat bil.
– Dessutom hade jag förstås köpt blommor och snott ihop hennes favorithusman – kålpudding med kokt potatis och rårörda lingon.
Som vanligt skippar hon potatisen på småländskt vis. Gör inget eftersom jag på norrländskt vis blandad i en dl kokt ris för att inte bara ska bli sovel.
Så har vi det en helt vanlig tisdag på udden.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s