Fredag: Från kalhygge på udden till AW med musik och nya vänner

Landningsbana för rödhaken.

Han: Mina svaga punkter sitter mellan benen – och högst upp på knoppen.
Åtminstone att döma av reklamen i min inbox. Dominerar inflödet gör prostatatillskott (”Säg ’JA’ till en sund prostata idag”) och medel för ökad hårtillväxt.

Därmed är jag ett levande bevis på att de digitala marknadsförarna ännu inte vet allt om mig, alla sökmotorer till trots.
Jag har inga prostataproblem.
– Ännu är väl bäst att tillägga, eftersom varannan gubbe får problem.

Dessutom är jag för gammal för att bry mig om att jag har en kal fläck på hjässan. Om rödhaken och gärdsmygen tror att det är en helikopterplatta så är det helt okej för mig.
Det kalhygget har jag nämligen haft sedan år 1980. Då ett yttre uttryck för en inre mental skövling i samband med en första skilsmässa och redan då framstod förlusten av de själlösa och keratinfyllda cellerna som mindre viktig.
– Sedan dess har jag förstått att människans krympande hårbeklädnad är ett tecken på utveckling och mognad.

Människans päls har nämligen minskat i samma takt som vi gått från att vara ett jagat bytesdjur till att bli jägare.
Teorin, som jag läser i ett gammalt nummer av Illustrerad Vetenskap hos tandläkaren, går ut på att en hårlös kropp med massvis av ytliga svettkörtlar var bättre lämpad för att bli av med värmen under jakt än pälsen.
– Vilket i och för sig inte förklarar varför andra rovdjur har päls.
Men jag köper det.

Jagar gör jag inte. Men jag märker att när jag äter hennes chilikryddade köttfärssås så svettas jag ymnigt just på flinten.
De nostalgiska krafter i samhället som vill rulla tillbaka utvecklingen har därför inget att hämta hos mig.
Därför, meddelas endast på detta sätt:
– Jag ” avprenumererar” mig härmed från dylika påfund.

Han är i gasen…

Hon: inte fått jättemycket gjort idag, men fredagen avslutades däremot på absoluta bästa sätt med en superrolig aw hos Maxe, Jenny, Melvin och Gibson ett par kilometer söder om udden. Musik, vin, god mat, underbara vänner och fantastiskt roligt häng!!! Längtar redan till nästa gång! Tack!!!

Peppe, Blomman, Jenny

Haaks, Sveriges populäraste underhållningsband, stod för musiken fram till 19.30. Sen var det mest Rolling Stones och andra gamla godingar!

Maxe, Tina, Lulle, Magnus, Melvin… och Gibson huserar mest under bordet.

Han: Underbar kväll! Och sen kom Ben med sin taxi och räddade oss från att promenera hem i snöovädret och när vi trodde att den mardrömmen var över föll två tunga tallgrenar över vägen strax bakom bilen. Jonas i granngården hade hört braket, vilket vi inte gjorde i bilen och hjälpte oss röja så att Ben kunde ta sig hem till sin mamma i Torsås och där slutar ännu en omtumlande kväll på udden.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s