Söndag: En dag som ännu söker sin rubrik

Och solen går upp även på den tredje dagen

Han: Frukost på sjösidan, sol och klart. Fem grader varmt, känns som 3° på grund av den svaga vinden (3-5 m/s) från SV. Allt känns som vanligt, men det är det inte.
– Putin khuylo! sabbar bilden och nu har det sagts för många gånger att Putins invasion av Ukraina är det värsta som hänt Europa sedan andra världskriget.
– Minnet är kort och kommentaren leder enligt min mening åt helvete fel.

Det värsta med Putins invasion av Ukraina är inte att det är en unik aggressionshandling, utan att den ingår i ett mönster som vi hade hoppats skulle ha brutits upp när muren föll.
Nämligen att en diktator i Moskva betraktar andra stater och nationer som sin intressesfär och därför förnekar att dessa har sina nationella fri- och rättigheter.

Därav invasionen av Ungern 1956,
invasionen av Tjeckoslovakien 1968,
invasionen av Afghanistan 1979,
invasionen av Tjetjenien 1994,
invasionen av Georgien och ockupationen av Sydossetien 2008,
invasionen av Ukraina (Krim) 2014
och nu invasionen av Ukraina 2022.

Krig är blott en fortsättning på politiken med andra medel”, konstaterade militärteoretikern Carl von Clausewitz. Putins angrepp är bara en förlängning av hans skruvade världsbild. Därför är det det jävla mönstret, inte undantaget, som skrämmer och som skämmer bilden av en skön söndag på udden.
Tror jag åker upp till torpet så jag slipper se det.

Hon: solen skiner i huvudstaden också. Nu på väg till två-årskalas i Bandhagen efter trevligt dygn hos Mia i Villervallan ute på Djurgården! Full fart! Imorgon kväll vilar jag ut på udden igen.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s