Måndag: Idag är första dagen i resten av denna vår

Han: Idag är första dagen i resten av ditt liv. Ibland känns den gamla devisen sann, även om det bara var en reklamslogan som nån begåvad copywriter i förr-i-tiden-tiden skruvade ihop för ett försäkringsbolag.

Premiär med Aperol Spritz.

Idag har vi till exempel intagit vårens första eftermiddagsdrink i solnedgången vid Luddes sten. Och som sig bör var han först på plats.  

Äntligen! Sa Ludde när husse kom med drinken.

Skön avslutning på en lång arbetsdag. Har påbörjat arbetet med ännu en altan, bakom Margaretas sydvägg. Eftersom hon gör sig bättre på bild för hon markera det hårda arbetet i den steniga småländska marken.

Det behöver inte sägas att att arbetet sker i skuggan av Putins oprovocerade invasion och krig i Ukraina. Idag påminner dessutom Hesa Fredrik om att hur flyglarm låter, om ännu som test, dessbättre. Grabbarna från Nordpolen fortsätter arbetet med våra solceller – även det en försvarsåtgärd mot vårt självförvållande beroende av Putins gas och olja.

Noterar dessutom att samhörigheten mellan det ukrainska och det svenska folket symboliskt markeras även av att våra vimplar är identiska.

Vi flaggar för friheten!

Hon: ja nu är jag helt slut. Jobbat som en tok. Började med att möblera om bland plantorna inne, igen… allt för att få plats med de plantor jag borde planterat om i större krukor redan i förra veckan men fortfarande inte gjort på grund av platsbrist. Men det kommer inte räcka långt såg jag ju direkt.

Alla ”bofasta” fick flytta i hörnet åt söder…

Fortsatte därför med ommöblering även i Chateau Margaretas växthus. Ut med rottingfåtöljerna och rottingbordet vi haft därinne i vinter, sitta får vi hädanefter göra utomhus. Och vips så har jag plats för en hel del tomat- och chiliplantor därinne:

Massor plats för nya plantor frigjord!

Men krävs förstås att jag har värmen på lite mer frekvent och inte bara när temperaturen går under nollan. Och nu är solcellerna tydligen ytterligare försenade… började nästan gråta när de snälla killarna berättade det idag.

Fortsatte med att klippa buskar och röja bakom Chateau Margareta. Även satt två bröddegar på jäsning och gräddat en plåt Brysselkex.

Vi var förbi torpet en sväng också. Nu är alla tapeter på plats och golven ska bara målas klart. Helst innan fredag då ny bäddsoffa och sängram ska levereras. Men idag orkade inte någon av oss ta tag i det. Vi skyllde på att vi inte hade någon svabb i torpet, och golvet behöver svabbas av innan det kan målas en andra gång.

?

Men vi gick i alla fall en sväng i trädgården för att se om något mer än vitsippor och krokus börjat titta upp. Och det hade det. Men vad är det för något? Lite spännande är det allt med en ny trädgård.

Femdrinken i kvällssolen satt fint!

Publicerat av

En reaktion till “Måndag: Idag är första dagen i resten av denna vår

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s