Måndag: Ibland är man glad över att djur inte är som andra människor

Ännu ett vårtecken.

Han: Ännu några vårtecken har flugit in till udden under veckan som gick. Tärnorna tjatar, några diskreta måsar rekar från luften, fasantuppen går sin vanliga runda och i strandlinjen inventerar två strandskator (Haematopus ostralegus) tillgången på smågodis där havet dragit sig undan.

Strandskatan, som skulle hata dig om du frågade om hon möjligen är släkt med skatan, vilket hon inte är.
– Du menar den gräsliga Pica pica, hon den tjuvaktiga?
Nej gud bevare mig väl skulle strandskatan säga som socitetskärringarna i The Gilded Age. Till skillnad från skatan, som är en mycket anständig, kultiverad och intelligent fågel känner man igen strandskatan på den är gapig som en nybakad journalist som just fått sommarvikariat på den stora tidningens kulturredaktion om än irriterande snygg i sin svartvita fjäderdräkt och en stor orangeröd näbb.

Apropå antropomorfa metaforer, detta att tillskriva djur mänskliga egenskaper:
– Har även du funderat över hur det kommer sig att en pytonorm inte kramar ihjäl sig själv när den mosar sitt byte?
På P1 Vetenskapsradion får jag förklaringen:
– Det beror på att ormens skelett är indelad i flera sektioner och att pytonormen därför kan pumpa in luft i sina lungor med hjälp av olika partier av revbenen allt medan den kramar ihjäl sitt offer.

Ryska vrak i Butja

Jag fattar hur du tänker. Och jag tänker på samma sak: Putin fortsätter att ljuga om sin ”befrielse” av det ukrainska folket. Men det går inte bra. Allt talar för att ormen i Kreml saknar pytonormens egenskaper. Om bara hälften av alla rapporter från kriget är sanna så finns det tecken på att den ryska invasionen håller på att krama ihjäl sig själv.
– Ibland är man glad att människor inte är som andra djur.

Hon: ja det hoppas jag verkligen, krama hårt så det går fort!!! För det som händer nu är fruktansvärt och helt ofattbart. På det sättet kan jag nästan förstå att ryska folket väljer att tro på lögnerna…

Men en positiv överraskning idag var ändå elräkningen för hus 1 som kom idag (med avdragen kompensation för tre månader):

!!!

Ps. Då var ändå priset per kilowattimme över 2kr…

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s