Söndag: kan lika gärna vara rävbajs…

(Uppdaterad 14.30, 12:13)

Inlägg i Skeppeviks FB-grupp igår… (glad jag inte har hund 😅)

Hon: ungefär som arga lappar i tvättstugan. De kändes också väldigt obehagliga, och ofta orättvisa. Lite hundbajs vid sidan av stigen i skogen stör mig inte alls faktiskt. Däremot om det ligger mitt på en trottoar eller gångväg så är det kanske inte lika kul. Dessutom är hela den välklippta strandängen längs viken full av bajs från gäss som älskar den välklippta öppna ytan. Bajs som bajs liksom…

Ur dagens DN

Och bajset kan dessutom lika väl komma från vår omkringstrykande räv, enligt en artikel i dagens DN. Fy skäms på dig Mikkel!

Dagens (by)skvaller: Däremot ryktas det om värre efterlämningar i skogen, nära stigen, med tillhörande toapapper. Det känns däremot inte fräscht alls!!! Är det månne någon som inte investerat i kommunalt avlopp…

Dagens premiär 1: funkar bara i lä på framsidan, men ändå…:

Flip flop!

Dagens premiär 2: behövs dock inte på baksidan, då flyger den av…:

Solhatt!

Dagens premiär 3: vilket jag inte tycker behövs…:

Solparasoll!

Han: Okej, jag medger att det inte att världens viktigaste problem. Särskilt inte när man talar med en syster i Sundsvall där det fortfarande ligger en decimeter snö på marken. Men sol i ögonen är sol i ögonen och utsikten blir bättre om man som betraktaren sitter i skuggan.

Apropå vädret så var mars månad en händelserik vädermånad när många rekord gav sig tillkänna. Den 19 uppmättes t ex det högsta lufttrycket i Götaland för mars månad sedan 1880. Mars var även ”rekordsoligt” enligt SMHI och främst i här i söder rekordtorr.
– Månadens högsta temperatur noterades den 24 mars i Gladhammar i Småland på 18,3°. Nu är april och i morse var det -3,5° strax efter sex, nu är det +7° och till eftermiddagsdrink passar nog en sval Aperol Spritz med mycket is men utan sodavatten. (Vichyvatten är bättre, men tillfälligt slut).

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s