Måndag: turknuttar!!

Hon: okej, det var ”lite blåsigt” igår när vi kom hem från ett magiskt (bröllop och partaj) väder i Åre, men idag ser det ut så här på udden:

Udden idag!
Frukost ute!
Åre idag!
Åre när vi var där i helgen!

Bra dag på udden med andra ord (i Åre också förstås, bröllopet var ju helt fab!!!). Förutom det här med att solcellerna fortfarande inte är igång på hus 1, vilket de skulle vara idag. Men orkar inte gå in på det. Men faaaan, skärpning Nordpolen!!!

Matte, kom ut till mig nu…

Annars har dagen gått till omplantering och ommöblering i växthusen. Med Ludde som ständig följeslagare. Vill bli klappad, hela tiden.

18:15. Fortfarande fint väder!

Jajamän, solen fortsatte skina även över kvällsdrinken, som intogs på vanliga stället utanför Chateau Margareta.

Hägern var också på plats!

Han: Hon är mentalt kvar i helgens bröllopsfest. För egen del är jag tillbaka i selen, som morbror Arturs ardenner brukade säga för att nu sätta in dagens arbete i ett historiskt sammanhang. Redan den grekiska historikern Herodotos lovprisade dessa hästar för deras kraft och styrka och som förmodligen härstammar från den nordeuropeiska skogshästen som är stamfader till de flesta av dagens kallblodshästar.
– Nog om det.

Nåja, jag har i alla fall arbetat hela dagen med att bygga någon slags gräns mellan natur och kultur bakom Margaretas stuga i form av ett enkelt staket med hjälp av lite trallvirke från Lindbergs och ett överblivet armeringsnät.
– Känns skönt att arbeta med händerna igen efter helgens festande.

Dessutom har jag firat att det slutat blåsa och valet i Frankrike genom att komponera kvällens middag i de franska förgerna: Torsk i paket med potatis, tomater, citron, purjolök, ett halvt glas Riesling (Alsace från Jean Biecher), timjan, vitlöksblast och gräslök från hennes land.
– Ser ganska gott ut, tycker kocken.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s