Tisdag: och solen har sin gång

Källa: SMHI.

Han: Ännu en solig dag utan blåst, vaknade redan 04:50 och ännu inte ångrat att jag steg. Men bortom udden händer det märkvärdiga saker:
– Jag fattar inte varför förskolepersonal, sjuksköterskor och hemtjänstpersonal klagar över sin lön.

Jävla gnäll! Det är väl bara att visa lite framåtanda och bli kommunalråd. Läser i dagens tidning att i Kalmar höjs kommunalrådens löner med drygt 7 000 kronor – i månaden.

Ur dagens Barometern.

I dag får kommunstyrelsens ordförande Johan Persson 95 procent av en riksdagsledamots arvode, det nya förslaget betyder att han skulle få 105 procent. Det innebär en årsinkomst på 900 900 kronor och en löneökning på 7 150 kronor i månaden. Övriga kommunalråds arvoden höjs från 85 procent till 95 procent, oppositionsrådet som arbetar på heltid kommer nu att få 100 procent av en riksdagsledamots arvode.

Allt är relativt. Det gäller bara att välja vem man jämför sig med:
– Vi har hört att vi måste göra detta eftersom vi har hamnat efter kommunalråden i andra kommuner, konstaterar Fredrik Sjömar (KD) som röstade emot höjningen. Förskolelärare har också har hamnat efter men jag har inte hört några förslag om att det är nödvändigt att höja deras löner.
Men det klart: Utan kommunalråd skulle ju solen inte gå upp så att vi andra kan leka.

Även på udden…

Hon: det är inte bara i Kungsan som körsbärsträden blommar!

Kattsäkrad, typ…

Annars äntligen väder och inspiration för att ta tag i det tråkiga jobbet att göra iordning pallkragarna för årets tomat-, gurk- och chiliplantor. Dessutom i t-shirt!

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s