Onsdag: morgondopp och turistande på en annan udde

07:30. Badrocksavstånd…
till morgondopp i Atlanten!

Hon: dagen börjar med ett morgondopp i höga vågor. Helt underbart!!! Sedan klarade vi av två museum, smörrebröd på Bröndums och så givetvis det klassiska besöket på grenen

Han: För egen del kom jag till Skagen för Krøyers skull. Men de var inte hemma. Däremot var det en massa andra som också följde deras fotspår ut på Grenen där två hav möts – Skagerrak och Kattegatt.

En modern Skagen.

Men skam som den som ger sig. Plötsligt var det bara haven och jag – ja okej, en fotograf. Att två hav möts är ett naturfenomen som vi bara kan uppleva på några få ställen i världenvilket skapar våldsamma strömförhållanden som man känner av om man står med en fot i Skagerrak och en fot i Kattegatt.
– Märklig känsla när vågorna kommer in från var sin sida av det smala näset,

Även om Marie Krøyer inte var här i sin vita långklänning var jag omgiven av trevliga människor hela dan. Dessutom hade jag tur att träffa på en av de gamla profilerna. Hemma hos Anchers får jag plötsligt syn på den gamle konstnären.

Still alive!

Och när vi pratat en stund om gamla tider gjorde vi som de gamla konstnärerna – vi gick till Brøndrums och tog en smørrebrød och en pilsner.
– Bra?
– Hver gang!

Publicerat av

En reaktion till “Onsdag: morgondopp och turistande på en annan udde

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s