Lördag: Semester från semester gick naturligt över i en arbetsdag

Även jag har gjort det.

Han: Det var ett tag sen. Det beror på natt vi haft semester från semestern och lämnat udden för en annan udde – Grenen i Skagen. Underbart, förstås. På hennes bucket list stod att bada i ett riktigt hav. Det fick hon, vilket betyder att även husse tidigt en morgon gick mot sitt mandomsprov.
Och sedan gjorde vi som alla andra badgäster, vi samlade utanför Solnedgångskiosken och såg solen gå ner.

Solen går ner även i Danmark.

Tillbaka i verkligheten: Jag vet att det är lördag och alla vettiga människor är lediga. Men säg det till Tomek och Krzysztof, för äntligen har våra verandadörrar kommit till ateljén (”Leverensproblem” är det nya svarat).
– Alltså blev det arbetsdag fast det är vilodag, vilket i mitt fall betyder att jag sett arbete utföras.

Dagen började med att jag hade en vägg. Och eftersom ingenting är enkelt började grabbarna med att förstärka balken i taket på ladan.
– Sedan gick det fort.

Som en dans, faktiskt. När vi gav upp var klockan 18:30 och där jag hade en tom vägg sitter nu en dubbeldörr som ger ljus. Finlir på måndag, men nu är lördagkväll även för en hårt arbetande pepperazzi får sin eftermiddagsdrink

Att bygga med stöd av det feodala hjälpverbet ”låta” andra bygga.

Hon: stugbytardag är det också. Vinkade adjö till Kinna och Bomme som fortsatte hemåt mot Stockholm, checkade in barndomskompisen Mia i torpet efter att städat lite snabbt. Sängen var redan bäddad. Snabbt hem för att dammsuga och bädda i före detta ateljén, numera titulerad friggeboden, för Ugglorna som anländer från Gotland vid midnatt. Förberedde också Chateau Margareta inför måndagen då Richard och Anna kommer och hälsar på en natt.

Efter att gått igenom planteringarna (som bästaste Ancy skött till perfektion) och vattnat ytterligare en gång (det blåser hård vind som torkar ut) plockade jag av så många röda vinbär jag orkade. Rensade dem och gjorde en paj och marmelad. Lite jordgubbar slank också med. Helt klart en arbetsdag!

Paj!
Marmelad!

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s