Onsdag: Okej, storleken har en betydelse

Han: Din är mindre än min? Som tur har jag vuxit ifrån just den typen av komplex. Att hon skrattade åt mina pyttesmå palsternackor tar jag därför som en man.
– Små är blev de.
Och bara tre orkade upp ur tången.
Men ändå.

Om du inte visste det så odlades palsternackan redan i antikens Grekland. I Sverige var roten redan under medeltiden och renässansen betydligt mer populär som grönsak än idag. Å andra sidan finns den även som ogräs och växer vid dikeskanter.

De odlade formerna avviker huvudsakligen från de vilda genom sin grövre förtjockade pålrot och bästa sättet att äta den är att ungssteka den med morötter eller andra rotfrukter.
Vill du absolut veta varför så innehåller palsternackan polyacetylenerna falcarinol (30 mg/100 gram) och falcarindiol (110 mg/100 gram)som stimulerar ditt immunförsvar och minskar tillväxten av cancer.
Nu vet du det också.

Tips: Om du vill att din palsternacka ska bli större än min finns det ett enkelt knep: Vattna plantorna då och då, det glömde jag den rekordvarma sommaren 2022.

PS, och så politiken. Vad jag anser om den finska statsministern Sanna Marins partyvideo? Får ledande politiker parta som vi?

Ingenting har hänt, men allt har förändrats. När jag började i journalistiken hette Finlands ledande politiker Urho Kekkonen. Förutom att han ledde Finland genom en mycket svår period under det kalla kriget var han känd för sitt supande.
Men på den tiden fanns det en hederskodex på redaktionerna:
– Det som händer i politikernas vardagsrum – eller sovrum – bör stanna där.

Idag har journalistiken flyttat fokus från att granska politiken till skandaljournalistik med fokus på affärer, spelteori och trams som bara syftar till att skapa indignation och kittla publikens sämsta sidor.
– Dina sämsta sidor.

Dagens trädgårdsvlogg (hon): oredigerad och för lång, men det är vad som hinns med idag 😉

Okejdå, det blir en till. Kortare (lite kortare) men även den oredigerad. Alltså inte ens kollat på dem själv…

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s