Torsdag: bra kvinna reder sig själv…

Hon: medan han gör sig iordning för att flyga upp till Stockholm över helgen, tar jag tag i de nästan ogenomskinliga fönstren…

Ja, de är helt nedlusade med spindlar och spindelnät, samt små puppor med spindelägg. Ser rent för jäkliga ut. Alltså, det är inte för att vi aldrig putsat dem (men det var nog rätt länge sedan), det är så här varenda höst. Mängder av spindlar. Vissa år mer än andra, i år är ett sådant!

Fortsatte med storstädning av hus 1. Höll på från 10:30 till 16:00 (med ett avbrott för att köra honom till flyget). Välbehövligt, dagarna har ju gått åt skörd och förädling. För mig då, han har målat på en beställning, eller ojat sig över att den inte blir bra… Ingen har skött om huset.

Dagens skörd av körsbärstomater

Var förstås tvungen att skörda ”lite” tomater efter städning och fönsterputs även idag, och det finns uppenbarligen en hel del kvar på de ganska trötta plantorna. Imorgon får det nog bli lite mer ketchup och chutney kokat! Pust, börjar bli lite trött på tomater nu 😉

Dagens skörd av stora tomater
Och så dagens snyggaste tomat…
…en Midnight Sun!

Och plockade jag även av lite fler vintertomater och hängde upp på mina piennolo-klasar. De har fortfarande inte börjat ruttna eller se dåliga ut alls, kan det vara så att jag lyckats pricka sorter som håller vad de lovar i år. Hoppas, hoppas!!!

Den första piennolo-klasen hängde jag faktiskt upp för flera veckor sedan, och fortfarande är alla tomaterna lika fina :).

Publicerat av

En reaktion till “Torsdag: bra kvinna reder sig själv…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s