Söndag: Tredje helgen på uteserveringen …

Han: 1972 var ett skottår som började en lördag i den gregorianska kalendern. Detta år blev två sekunder längre än vanligt, då man, förutom skottdagen även införde två skottsekunder. Å andra sidan upphör ett- och tvåöringarna att gälla som svenska betalningsmedel då inflationen gjort dem värdelösa och där emellan föds Rasmus.

Redan från början stod det klart att det skulle bli nåt stort av den pöjken. Redan när han ännu inte lärt sig uttala sitt eget namn visade han sig vara smartare än sin pappa.
– Rasmus blev ”Smassruss” och det ju väldigt kul i pappans öron. Eftersom denne var förstagångsförälder och tillhörde en generation som gärna gjorde sig lustigt på andras bekostnad ville han gärna visa upp sin sons färdigheter.
– Berätta nu vad du heter, brukade pappan säga med ett flin när det kom andra vuxna på besök.

Och den lille pojken tittade allvarligt på de vuxna som alla log förväntansfullt som krokodiler gör när de tror att offret inte kommer undan.
Men det gjorde den lille pojken. Han sa lågt men tydligt:
– Jag heter inte Smassruss …

Klart det skulle bli nåt stort av den pojken. Det blev det. Hur otroligt det låter har vi i helgen firat att Rasmus fyllt 50 år. Om vi bortser från att inflationen femtio år senare gjort 100-kronorssedeln obsolet och skottår ger andra associationer än år 1972 så har jag inte slutat vara stolt över den sonen.

Tack Charlotta för festen! Tack alla som bidrog till ännu en trevlig weekend i huvudstaden. Tåg kan i för sig vara vilsamt och mobil frukost på perrongen i Alvesta har sin tjusning och uteserveringen på favoritkrogen är alltid uteserveringen på favoritkrogen.
Men nu får det vara nog med utflykter från udden ett tag.

Hon: jo, men mamma/farmor/mormor ska upp även nästa helg, eller redan på torsdag faktiskt. Det är och har varit lite mycket resor nu det håller jag med om. Men träffa barn och barnbarn är ju ändå värt det.

Lite häng i Humlan med älsklingen Iggy hann farmor med idag

Men förutom att vara mormor (ska till Skansen med älsklingen Alice på lördag) och farmor (barnvakt åt älsklingen Iggy lördag kväll) ska jag framför allt upp för att bli firad på gamla stammishaket PA av mina absoluta bästisar från tiden på INGO (Reklambyrån alltså, inte bensinmacken…), och typ det jag saknar ;). Men vi fortsätter hänga fast alla flaxat åt olika håll. Så glad för det!

Längtar!!!

Ps: tack för igår Rasmus och Charlotta, så himla trevligt kalas. Och så kul att träffa alla, både släkt och vänner. Dessutom väldans god mat och dryck.

Härmisar…

Ps 2: alltså, Sturehof har nu tagit efter mig och gör krydda av Espelette. Mitt Heta Paprikapulver är alltså gjort av chilifrukten Espelette:

Baksidan på min etikett

Måste nog byta namn på framsidan och kalla den för Espelette-krydda nu när den börjar trenda och folk vet var det är…

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s