Tisdag: en bättre dag … som slutar med korvtugg

Hon: sovit gott, trots hans hemska hosta. Lite orolig blir jag ju, men även ett tredje covid-test visade negativt. Och ingen hög feber direkt, det skönt.

Skogen lugnar!

Fortfarande lite för stressad med allt jag borde hinna innan jag åker upp till Stockholm igen, så vimsar mest omkring utan att kunna bestämma mig för vad som är viktigast att börja med. Tar en skogspromenad istället, var ett bra beslut, så rofyllt.

Sen vattna. Upptäcker att den höga solrosen bakom Chateau Margareta inte har orkat stå emot vinden och ligger ner, men den verkar inte speciellt ledsen för det, utan blommar på ändå och är snart helt utslagen. Och den har dessutom fler knoppar på gång.

Skördar lite tomater, inte många som är okej nu, de flesta är spruckna och lite för mjuka. Men en stor plåt åkte in i ugnen. Med vitlök, chili och kryddor. Ska med upp till Stockholm. Har alltså middagen med mig på torsdag kväll. Tomatsåsen blev nog lite väl stark för Iggys smak, men ett halvt kilo nötfärs från Attanäs gård följer också med upp, så styrkan kommer ju att drygas ut. Och lika bra han vänjer sig, i vår familj gillar vi chili ;).

Avslutar dagen med en drink i kvällssolen. Alla får snacks!

Drink i kvällssolen

…. och nu blir korvtugg

Han: Allt har ett slut. Utom korven. För den har två. Förhoppningsvis står den därför som segrare även när den här valrörelsen är slut.
– Men jag är orolig för den låga nivån på diskussionen, säger Jan Scherman, företrädare för Svenska Korvakademin.

Tur att Jimmie hade en kamera med sig i radiostudion.

Jag vet inte vem jag tycker mest synd om. Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch hade med sig en falukorv in i studion när hon debatterade inflation. Tyvärr hade hon missat att det var en radiodebatt, så hon dunkade förgäves korvringen i podiet.
– Vilket hon förstås häcklades för av politiska motståndare och gamarna inom media.

Den gode Alex Schulman å sin sida ”mår dåligt” när han ser falukorven (”modell större”) i Ebba Busch hand. ”När man trodde att valrörelsen inte kunde bli dummare, då tar Ebba Busch fram falukorven … Jag får en dålig reaktion, jag mår dåligt när jag ser den, känner mig svag och hjälplös.” 
Illa.

Stödkorv.

Kanske tycker jag trots allt mest synd om korven som blivit ett slagträ i denna märkliga valrörelse. Busch var ju inte först med att dra korvkortet. Liberalernas Johan Pehrson la tidigt beslag på varmkorven – på hans Instagramkonto räknar jag till till minst tolv (12) korvrelaterade bilder.
Vid närmare eftertanke har korven blivit rekvisita även i andra partiers propaganda – minns Löfvens besök på en korvmoj i förra valet och ”Jimmies starka korvresa”, en ketchupstänkande turné som SD genomförde över landet.

Får det verkligen gå till så här, undrar en vän av korv? Som tur är finns det ett kulturinstitut, ”Akademin för de sköna korvarna” vars motto är att ”vårda, bevara och utveckla korvtraditionen såväl vad gäller tillverkning som regelbundet intagande”.

Kräver högre nivå på korvdebatten.

När nöden är som störst får jag kontakt med Jan Scherman, ständigt agiterande akademiledamot. Han förklarar att ”det som sker under det som synes ske” kring Busch korvutspel är allvarligare än det ser ut.
Enligt KD-ledaren är falukorven ”symbolen för allt som är fel med Sverige nu”.
– För ett år sedan kostade den här falukorven 25 kronor, nu kostar den 40 kronor sedan vi har fått Magda-priser, Stenevi-skatter och Annie-tillägg, säger Ebba.

Det senare menar Alex Schulman är en bluff, han har kollat i affären och där kostar falukorven fortfarande 25 kronor.
– Ett avslöjande som alla journalistkompisar förde vidare som sanning.
– Men det är det här som är så typiskt för den låga nivån på valrörelsen och mediebevakningen kring den, enligt Scherman.
Han reder ut begreppen:
– Falukorven är varumärkesskyddad. Men det finns olika versioner av falukorv och priset varierar beroende på kvaliteten. Jockmockskorven – Sveriges mest prisbelönta falukorv – kostar verkligen inte 25 kronor.
– Bra korv måste få kosta, säger Jan Scherman stolt. Om Ebba Busch tycker att svenska folket ska nöja sig med Denniskorven då bör hon säga det.
– Före valet!

Nu vet du det också. Så här olika kostar falukorven bara på Coop.se.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s