Onsdag: Bra för valdeltagande att vi zappar bort debatterna?

Det hjälper inte att TV4 hackar valfläsket på ett nytt sätt.

Han: Är det fler än jag som allt oftare zappar bort partiledardebatterna i tv? I så fall är det tur för valdeltagande.
För det är tyvärr sant:
– Ju fler valdebatter jag lyssnar till, desto mer tveksam blir jag till om jag verkligen ska rösta på något av partierna.

I TV4 försöker sig Jenny Strömstedt och Ann Tiberg på ett nytt sätt att hacka valfläsket (= skippa hälften av partiledarna). Men det höll bara nio minuter innan min blick flackade ut över havet och tanken fortsatte i annan riktning.
Många tycks drabbas av samma partiella eskapism (lust att fly) när det ska debatteras politik i tv. En kompis, Mathias, genomför en rullande opinionsmätning bland bekantas bekanta. Hans slutsats:
– Ingen!, jag menar ingen jag känner orkar titta på tv-debatterna i årets valrörelse.

Det är en hårdragning, men tittarsiffrorna indikerar en trend: Förra valet drog slutdebatten i SVT 1,5 miljoner tittare. De högsta tittarsiffrorna hittills i årets valrörelse fick SVT:s utfrågning av Ulf Kristersson– programmet lockade 706 000 tittare enligt mätföretaget MMS (vecka 33).
Enligt tittarstatistiken lyckades ingen av TV4:s valprogram kvala in på topp tio-listan den veckan, som toppades av ”Lotta på Liseberg” med 663 000 tittare.
Det journalistiska tyckarprogrammet ”Politikbyrån” lockade 350 000, medan humorprogrammet ”Herr Talman” stannade på 280 000.

När TV4:s tittare får välja.

Slutsats? På udden brukar vi säga att inget är så meningslöst som när det som inte borde göras alls utförs på ett kompetent sätt.
Å andra sidan: Men fyra dagar före valet är det kanske bra för valdeltagandet att TV-kanalerna gör vad de kan för att vi ska zappa bort partiledarnas pajkastning?

Ur Maktens Ringar.

Och så till gårdagens blogg om det förvirrade korvvalet. Jan Scherman kräver ett förtydligande: ”Två saker…priset på aktuell falukorv har inte stigit. Nota Bene om falukorv är så billig som den är i detta fall vill jag påstå att dess kvalitet är undermålig och av samma oacceptabla låga nivå som Dennis–korv. Eller Bullens Pilsnerkorv. Mitt besked till alla som hör av sig är – köp en annan falukorv som är dyrare. Den är per definition bättre.”

Stödtrupp.

Scherman är som bekant uppburen medlem av ”Akademin för de sköna korvarna”, en finsmakare alltså. För egen del är jag bara en obetydlig men stolt medlem i  K.O.R.V.  I klartext Korvens Oförtrutet Runda Vänner, akademins stödtrupp av mer eller mindre råa gormanders som är beredda att döda för en bit lokalproducerad weisswurst, men som till vardags nöjer oss med ICA:s falukorv.
– För egen del förstår jag ens vad det skulle vara för fel på Bullens?

Jag köpte en burk idag på Tempo, den sista på hyllan. Det är för prepper-mat inför en hotande framtid (hon reser till Stockholm över helgen). Förhoppningsvis kommer jag inte att behöva öppna den. Hon har lovat göra stroganoff på en halv ring från Attanäs Gård (a 109 kr/kilot). .
– Det du, Scherman!

En halv böj värd sitt pris.

PS:Den svenska korvresan” (Norstedts) är förstås min tanak, min koran, min bibel. Inför en nytryckning utgår jag från att författaren kommer att besöka våra två lokala favoriter, Attanäs Medister och Smaklökens (salsiccia med ramslök)

…!!!

Hon: meningslöst att lyssna på debatterna, litar egentligen inte på någon, men kommer definitivt att rösta för att försöka förhindra att ett rasistiskt parti kommer i ledande ställning. Annie får min röst, hon är den mest principfasta, enligt mig.

Underbart väder!

härligt ute idag, nästan helt vindstilla, och två sälar ligger på stenarna hitom Fimpan. Men morgonen var kall. Endast +4 grader vid halv åttasnåret. Bye bye tomater och gurkor.

Han, på förekommen anledning: Det finns invånare på udden som kan tänka sig att rösta annorlunda.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s