Lördag: det här med självhushållning…

Ingen brist på nypon direkt…

Hon: tog halvdag idag, fortfarande lite trött efter förkylningen, och satte mig för att läsa magasin i paddan. Börjar med Allt om mat, skulle jag inte gjort, Luther satte sig direkt på axeln. Varför gör jag inget av alla mängder av nypon vi har…

Och av rönnbär, finns det också drösvis av på udden. Att det dessutom är supergott i bubbeldrinkar, vilket vi alltid gör, så borde jag givetvis ut med stegen och plocka! Inte sitta här och lata mig…

Rabarbersirapen jag gjorde i början av sommaren är dessutom nästan slut. Som tur är var druvsaften jag gjorde häromdagen supergod, speciellt med ett stänk gin och bubbel. Pust! Sitter nog kvar ändå 😉

Dessutom har jag klippt mig fram för att plocka de sista björnbären, de jag inte nått. Rev mig ändå rejält, som vanligt. Kokade marmelad av alla, det är min ”guilty pleasure”, så det betalar sig att koka egen. Och så det här med självhushållning!

Bakat har jag också gjort, ett ljust surdegsbröd. Slarvade som vanligt, borde skurit djupare skåror eftersom jag visste att det var lite underjäst. Eller allra bäst, låtit det jäsa längre… men nu löste ju limpan problemet själv:

Jäste upp underifrån…

Ser i alla fall skapligt ut uppifrån:

🙂

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s