Lördag: Klart grabben ska ha en skottkärra

Hon: I veckan fyndade jag en liten skottkärra för 40 kronor på Vågen (loppis) i Bergkvara. Tänkte att Iggy kan hjälpa farmor att forsla tång till pallkragarna när han kommer i nästa vecka.

När vi efter fyndandet åkte till Agro shop för att handla växtnäring hade de en ny precis likadan för 339 kronor. Den var fin… men nu är ju tanken att fyndet också ska bli lika fin, fast kanske mer shabby chic liksom.

bonusfarfar började med att ta bort hjulet, som var lite ringrostigt och behövde oljas in för att kunna rulla lika smidigt som farmors större skottkärra.

Han oljade också noga in själva flaket. Farmor däremot var kanske inte lika noga med underarbetet innan hon började måla på den röda metallfärgen som bonusfarfar snällt bytt ut från den gröna han först köpt 😉

Efter flera tjocka påstrykningar tycker jag nog den ser ganska fin ut ändå. Shabby Chic är ju grejen!

Nu är det bara hjulet som ska på också. Bara alla lager nu hinner torka till den lilla assistenten anländer på måndag. Håll tummarna!

Han: Klart grabben ska ha en skottkärra! Och jag fattar piken fast den var fin. Vilket påminner mig om BC, en serie från förr-i-tiden- tiden. ”BC” syftar alltså inte på ”Before Covid” som ungjävlarna tror nu för tiden utan på ”Before Christ”, en serie som ännu inte gått upp på Netflix.

Näväl, den seriestrip jag särskilt minns handlar om entreprenören och uppfinnaren Thor, hjälten som nyss uppfunnit hjulet. Hans fru är (som vanligt) inte imponerad. Sarkastisk som bara fruar kan vara säger hon:
– Istället för att slösa bort din tid på sånt där trams borde du göra nåt vettigt av den där skottkärran du drar omkring på.

Du kanske inte heller fattar poängen? Men nu har jag i alla fall satt tillbaka det inoljade hjulet på lillemans skottkärra.

Publicerat av

4 reaktioner till “Lördag: Klart grabben ska ha en skottkärra

  1. Ett litet tips från en vän av modell ”tangentbordsbitare” och ”kontorsråtta”. Men under 15 års leverene med en ”hästkvinna” lärde jag mig några saker. Det finns rostskyddsfärg i svart och rött som förenar sig med rost. Färgen bildar en slags legering som håller urlänge. Hammerite är värstingen av dessa rostskyddsfärger. Rekommenderas till nästa skottkärra.

    https://www.toolab.se/hammerite-hammarlack-250ml-r%C3%B6d?gclid=EAIaIQobChMIuILF8Kv5-gIVGBF7Ch0FVgpdEAQYBSABEgLfPfD_BwE

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s