Onsdag: Varför gör de reklam för Heinz tomatsoppa?

Han: Säga vad man vill om klimataktivister, men de har verkligen fått oss att fundera över hur vi bäst bevarar gamla tavlor i den offentliga miljön.
För egen del har jag börjat använda hårdvax (matt) istället för tavelfernissa. Av det franska ordet för fernissa, vernis, har vi i svenskan även fått begreppet vernissage.
– Vilket jag alltså inte ska ha eftersom jag bara avslutat ett beställningsverk. Ett porträtt eller snarare ett grupporträtt jag kämpat hårt med eftersom jag fick för mig att stjäla scenografin från da Vincis Nattvarden med drag av Elisabeth Ohlsons hbtqrstu-version, men som jag tyvärr inte kan visa, min metaversion alltså, eftersom duken överlämnas till kund först i morgon.

Men det är inte det jag ville säga. Hela den här bloggen handlar på förekommen anledning om hur man flyttar betraktarens fokus från huvudsak till bisak genom att verkligen anstränga sig.
– Som aktivisternas attacker på kända konstverk.
Snacka om att göra klimatkampen den björntjänst den inte behöver.Inte minst valet av tomatsoppa får mig att tänka på fel sak:
– Varför valde aktivisterna Heinz? Varför inte Campbell´s?

Har de ingen känsla för feeling? Vem minns inte när Warhols Campbell’s Soup Cans ställdes ut på Moderna museet. Det var under Pontus Ponténs tid om jag inte minns fel, som för övrigt var den som la de bevingade orden ”In the future, everyone will be world-famous for 15 minutes” i Warhols mun.
– Pontén alltså.
Men det var inte heller det jag ville säga och där ser du hur lätt det är att bli distraherad av fel sak.
Vad jag ville berätta är att idag har ägnat hela dan åt att titta på när grabbarna gräver ner de sista hundra metrarna med fiber till oss på udden.
– Det är en konst av högsta kvalitet. Även om ingen skulle komma på tanken på att hälla ut tomatsoppa i diket.
Och även om nån gör det skulle inga journalister göra krigsrubriker på det.
Inte ens i den här lygt flygande skandalbloggen.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s