Onsdag: När ska det ta slut…

Han: I morse hände det. Jag vaknade inte i en hostattack. Vad det än är som bosatt sig i min kropp så verkar det var på väg bort. I övrigt är så fortsätter regnet. I morse fick jag till och med hämta morgontidningar, vilket brukar vara hennes morgonpass. Vid postlådorna mötte jag Wallentorp med sydväst och regnställ.
– Idag tänkte till och med jag ta bilen, sa han och avslöjade därmed att jag inte cyklade.

Läser i tidningen att Räddningstänsten uppmnanar den som har en fastighet i närheten av åar, älvar och vattendrag att göra en utrymningsplan och kontrollera skyddet för översvämningar i hemförsäkringen. Riktigt så illa är det inte på udden.
– Å andra sidan bor vi inte ens vid något vattendrag …

Regn, regn, regn…

Hon: vet inte när jag såg solen senast, så himla grått och trist väder. Hade velat vara ute och jobba i landen idag, men det blev ytterligare en innedag. Bakat, fröknäcke och en ny limpa på vanlig jäst.

Mums, se recept här:
Ur Bonniers Stora Bakbok

, har inget recept på det nya brödet. Hade ett som utgångspunkt men det lämnade jag snabbt… förmodligen dumt, blir spännande att se hur det blev imorgon bitti!

Nytt bröd, inget recept…

Och har jag satt nya chilis. Det går inte bra för mig med frösådderna alls i år. Snyft!!! Satte ju några tidigt i december. En del sorter kom inte upp alls, och andra tog flera veckor på sig att gro och ändå tittade bara några fröer upp av dem med. Dessutom verkar jag ha bränt bladen på flertalet. Hade växtbelysning på dygnet runt när vi var i Stockholm. De har knappt växt alls efter det. F_n rent ut sagt.

Blötlagda chilifröer

Nu testade jag att blötlägga fröer ett dygn innan jag satte ner dem i jorden. Det ska enligt vissa snabba på processen.

Håll tummarna!!!

Satte många frön av vardera nu. Måste ju ha tillräckligt med plantor för att kunna få ihop till mina kryddblandningar även i år.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s