Onsdag: Citroner och en fisk för PM Nilsson

Hon: ganska kallt men soligt, och talgoxen har börjat sjunga. Lite vårkänslor fick jag allt så idag tog jag äntligen tag i Chateau Margaretas uterum mellan ingången och växthuset. Sopade bort alla löv efter förra säsongens chiliplantor och putsade till och med skjutdörrarna. La också på en nytvättad duk på bordet.

Men gladast var nog citronträdet inne i växthuset. Solen skiner in och värmer upp. Det har fått stå ut med mycket lägre temperaturer denna vintern, elpriset … förra året höll jag temperaturen på minst åtta grader, i år har jag bara satt på värmefläkten när temperaturen har gått under nollan. Trädet har tappat många blad men citronerna växer och verkar må bra. Grenarna är tunga av mängder med frukter.

Rekommenderas!

Han: En god matfisk som framför allt tas med snurrevad, trål eller med sättgarn. Hade statsministerns statssekreterare PM Nilsson haft bättre omdöme hade han låtit ålryssjan hänga kvar på väggen och fiskat rödspätta istället.
PM är ju en erkänt god berättare och tycks gilla att dra en och annan fiskehistoria. Därför skulle han säkert kunna underhålla statsrådsberedningen med en sedelärande dito om en platt fisk vars vänstra öga vid 1-2 månaders ålder börjar vandra åt höger, snart börjar simma med vänster sida neråt och vars högersida med tiden blir allt mörkare.

Hennes spätta, inköpt på Rökeriet i Brömsebro, visade däremot sin bästa sida med smält smör, ättika och nykokt potatis från Olas – Mycket gott!

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s