Onsdag: Snödroppar och andra vårtecken

Dagens vårtecken: Snödroppar utanför ateljén i Gökalund.

Han: Var börjar man när man tycker sig ha för mycket i huvet för att få ner någon enda tanke i en dagsnotering?
Vi börjar med kärleken.
– Klart vi firade Alla hjärtans dag!
Middag för 2 på Victoria.
– Victoria i Torsås, alltså.
Anrik pub & restaurang. Pizzeria, hennes gamla hak (skrev han svartsjukt). Parma pizza för henne, plankstek för mig. Trevlig sällskap, ölen var god och en avslutande matbild säger som recension förhoppningsvis inte mer än ord.

Trivsam stämning på Alla Hjärtans dag.

Egentligen var vi i byn för att gå på Naturskyddsföreningens workshop. Intressant även det, här smids planer. Det blev till och med en artikel i tidningen.

Och eftersom den här bloggen har en svaghet för mediebevakning hamnade även den tredje statsmaktens representant på bild.

Ständigt där det händer, Barometerns Torsåsredaktör Sofia Hedman in action.

Dagens vårtecken: Hittade snödroppar utanför ateljén i Gökalund (nääää, inget målande; flyttade på sommardäcken och hämtade kap & gersågen). Hemma på udden märks det att vi går mot ljusare tider. Novemberkaktusen, som blommade storslaget i nov-dec, har knoppar igen och Vilda inser att hon måste hjälpa matte med att förbereda vårodlingen.

… så har även gubben på udden sparkat igång vårens arbete.

Hon: Victoria fanns inte när jag lämnade Torsås som 16-åring, så inget gammalt stamhak för mig. På den tiden var det en cykelaffär samt ombud för systembolaget. Man fick hämta sina beställda varor där, något regelrätt system fanns alltså inte i byn då. Ingen pub eller pizzeria heller. Man fick hänga på torget och köpa en korv i korvkiosken.

Födelsedagsbarnet var glad över att bli firad

Du glömde att vi också hann fira min faster Guns 89-årsdag igår. Hon fyller år på alla hjärtans dag så det är lätt att komma ihåg. Nu ska vi bara försöka komma ihåg Stens 93-årsdag i april också. Men vi ses nog före dess!

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s