Onsdag: Premiär för vårens första Aperol spritz!

Udden, onsdag 06:29.

Han: Även om våra mörkläggningsgardiner fortfarande håller ljuset ute är det uppenbart att någonting hänt. Sedan en vecka tillbaka vaknar vi redan vid 06:15 – 06:30 och det är bara att inse att nu är det en ny dag.

I natt har det varit minusgrader igen och även hon inser att det blir frukost inne. Men sen är det full aktivitet. Eller som Parkinsons Första Lag lyder: ”En arbetsuppgift kommer att utvidga sig så att den fyller den tid som är tillgänglig för att utföra den.”

Alltid sugen på arbete.

Bortsett från några timmar framför datorn (jag är faktiskt Ordförande också) räckte tiden precis till att kapa några längdmeter ved (= tallgrenar som blåst ner under veckan) innan det blev dags för eftermiddagsdrinken.

Bara 3° varmt, men det är klart vi ska ha vårens första Aperol.

Även det är värd en mässa. Det är 1 mars och premiär för samling vid Luddes sten bakom Margaretas stuga där solen fortfarande värmer. Hon serverar vårens första Aperol spritz och sen pratar vi om allt viktigt som hänt under dagen.

Hon: tänkte skriva om Lodjursjakten eftersom det är premiär även för den idag, men det är såååå deppigt, 32 djur får skjutas bara här i Kalmar län, en tredjedel av befintlig stam. Fruktansvärt!!! Och det är betald nöjesjakt det handlar om här, inte för att de stora katterna ger sig på tamboskap. Ja nu fick jag visst det sagt ändå…

Avslutar dagen med något trevligare, en liten film tagen alldeles nyss:

Det är ytterligare en underbar kväll med högljutt kackel från sjöfåglarna som börjar samlas på Fimpan, vårt eget fågelskyddsområde 700 meter rakt ut från oss.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s