Lördag: Dags utropa udden till en egen stat!

Vädret (08:00): Soligt med lätt moln över Öland. +1° som tyvärr känns som -6° på grund av blåsten från NO, nu 15 m/s i byarna och det ska bli värre. Havsnivå 27-32 cm över normalvattenstånd (SMHI).

Han: Trots styv kuling tog hon cykeln för att hämta morgontidningarna, medan jag förberedde frukosten.Den andra, fasantuppen tycks ha svårt med sommartiden för han var här och knackade på fönstret redan klockan sex. Hon är igång med morgonarbetet…

Jag läser tidningarna. Hittade inga aprilskämt – eller så var allt ett enda stort skämt! Men apropå gårdagens gnäll om att aliens attackerar udden från skogen, havet och Trafikverket läser jag en notis som inspirerar:

Vi ger inte upp! I väntan på att utropa uddens självständighet har jag plockat ur och i diskmaskinen och i övrigt börjar denna lördag på udden med att gubben klipper sina tånaglar.
– Bara för att ha något att berätta när vi träffas senare idag för att prata om allt viktigt som hänt under dagen.

Hon: och jag har planterat om några små låga plantor, några andra vågar jag inte bära mellan huset och växthusen, de skulle blåsa av…

Gav upp och åkte ner till Marias Presenter i Kristianopel istället. Såg ett par metallkorgar där förra helgen som jag tänkt på hela veckan. Tur vi åkte ner, fanns bara dessa två kvar nu…

Så fina!

Förra helgen köpte jag ett krukset med handtag och en jättestor rostig ”bricka” som jag ska ställa plantor i. Så nöjd med allt. Men nu vågar jag inte åka dit på ett tag, hittar alltid massa fina saker när jag är där. Han med… så köpstopp!

Nu trotsar vi vinden och tar en aperol i hyfsat lä utanför sjöboden. Är det april så är det!

Mellanmål.

Han igen: 17 sekundmeter i byarna är inget hattväder. Men tur i oturen tog jag hatten på när jag skulle bygga på mitt nya skåp i uterummet hos Margareta. Plötsligt blåste en av Marias vackra dörrar ner. PANG! Sensmoral: När det blåser småspik fungerar somliga huvudbonader även som skyddshjälm.

Skyddshjälm.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s