Söndag (lördag…): vilken magisk sommardag!

(Uppdaterad 16:45)

Hon: tänk att sommaren bara kom sådär hux flux. Bara går omkring och njuter. Och fixar och donar med plantorna förstås. Nu måste de ju också få komma ut!

Fyra ganska små tomatplantor blev ”försökspersoner”. Borde kanske tagit de största, men jag tror på de här.

Naturligtvis fick de ett tält av fiberduk runt sig som skydd för sol och vind. Näe, jag har inte avhärdat dem mot solen, men de har stått i växthusen i alla fall och haft relativt kalla nätter.

Lördagen avslutades på vår lokala krog ”kiosken” som hade säsongspremiär för sin fantastiskt goda asiatiska buffé. Hurra!!! Här kommer vi hänga mycket framöver.

Han: Vi somnade tyvärr (?) ifrån Loorens seger, men vakande med att udden firade i vitt, med blommande slånbär och körsbärsblom.
Jag villropa som den mediala hejarklacken om Loreen:  
– Vilken enorm, otrolig, bedrift – en magisk show.

Vilken magisk show!

Nu till dagens text apropå hennes dagsnotering ovan: Vi indoktrineras till att inte vilja lägga ner tid på omsorg, men Karolina Ramqvists bok Bröd och mjölk påminner om vad som kan ge livet mening, skriver Anna Axfors i en artikel i Kvartal.

Axfors artikel handlar om att laga mat, men vidgas till vår förmåga till omsorg: ”Informellt omsorgsarbete är att utföra sysslor för andra, utan betalning. Det är inte ens säkert att man blir emotionellt belönad … Omsorg är ofta förgäves, eller känns så i alla fall. Det är antagligen därför det prioriteras bort i dagens samhälle. Vi har inte tid att göra något som verkar vara förgäves. Men det märkliga, och som nästan är som en hemlighet, är att det inte är förgäves.”

Konsten att bry sig om. Jag ser det varje dag. Även om jag ibland måste läsa om det för att riktigt förstå vad det betyder:

Apropå omtänksamma människor kom en granne, Mellström från den andra udden förbi i sin kajak. Väcker tankar om att även havet är en del av vår magiska värld.

Och sen badade vi förstås. Vi och vi, men någon måste ju dokumentera denna magiska rit som lokalbefolkningen brukar ägna sig åt vid denna tid på året.

Finns även förevigat även som stillbilder:

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s