Fredag: Dagen efter den värsta dagen i mänsklighetens historia

Besiktning av fallande föremål.

Han: Vilken dag! 27 sekundmeter i vindbyarna, knäckta tallgrenar, välväxta och starka som låren på en gymmande kvinna i medelåldern. Dessutom inställda flyg, coronavirus på byns vårdcentral.
Och så börsernas reptilsnabba ryggmärgsreflex på Trumps försök att stoppa ”den utländska smittan” med inreseförbud för EU-medborgare (sic!).
– Det största börsraset i mänsklighetens historia, som CNN så pedagogiskt förklarar raset.
Hela mänsklighetens historia. Verkligen? Börshuset i Stockholm stod klart år 1778. Först år 1884 började Charles Dow publicera sitt index på Wall Street och det är först på 2000-talet som börsen blev ett folknöje i Sverige. 

Drama visst, redaktionerna har haft kollektivt tuppjuck hela veckan. Även hon oroar sig för att vi är utblottade. Nej jag vet, det är ingen idé att argumentera. Men två grafer kanske ger perspektiv på ”mänsklighetens största börsfall genom tiderna”.

Så här mycket har Stockholm Nasdaqs OMXSPI-index gått ner denna vecka…

… och så här mycket har börsen gynnat aktieägarna de senaste 50 åren. Notera det lilla hacket i slutet av kurvan.Om börskurvor är ett mått på välbefinnande så har vi aldrig haft det ljuvligare än nu, darling.

Hon: ledsen Peppe, men när det gäller ekonomi och investeringsråd så är inte du den jag lutar mig mot, även om jag älskar din optimism och köpglädje :). Men så glad att du är ute och hjälper Börje att gräva grunden till mitt växthus, trots hagelskurar och fredagskväll.

Fredagsmys i soffan medan husse gräver grund till mattes växthus

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s