Söndag: vilodag från mediepaniken

En hägring.

Han: Vi vaknar redan 05:30. Solen är på väg upp. Snart går hon sin morgonrond bland chili- och tomatplantor. Bilden blir en hägring av det ljuva livet på vår udde. Efter 6-nyheterna lover jag att inte lyssna en enda minut på P1. Idag får det bli en dag utan viruspanik.
– Men vi måste faktiskt köpa toapapper idag, säger hon och hägringen upplöses.

Hon: observera att det inte handlar om hamstring, vi har en halv rulle kvar. Men å andra sidan har någon hamstrat hushållspapper verkar det som… och det går ju lika bra, om det nu visar sig att toapappershysterin spritt sig även till Ica i Jämjö. Kanske lika bra vi åker förbi köttbonden i Attanäs när vi ändå är på g, och kanske även köper lite getost i Orranäs 😉

Han: Men det händer faktiskt en massa annat också. I fredagskväll dundrade Börje och Peter in med sina stor grävare.
– Jag insåg att jag älskar dessa boy toys! Vidundren förde mig tillbaka till Blåsjöfallet, där jättelika grävmaskiner och monstertruckar skapade kultur av orörd natur och vi kraftverksungar njöt av att världen blev bättre och roligare för varje dag.

Trots snöglopp och iskalla vindar skapade Börje & Peter under några kvällstimmar vår nya parkeringsplats. Frigjorda stora stenar, skalade av jorden och fyllde på med grus där växthuset ska stå och hyvlade igen hjulspår och gyttjiga sänkor där vattnet ödelagt gångstigen mellan Margaretas och vår stuga.
– Det blev en trevlig fredagkväll, sa Börje från sin hytt där uppe.
Vackert är ännu inte. Men det kommer att bli när naturen tar tillbaka en del av förödelsen.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s