Lördag: årets första frulle på altanen

Första frukost i sol med sjöutsikt…

Hon: men ingen rast och ingen ro, nu måste jag sätta gurka och squash. Peppe har redan hunnit vara i förrådet och bl a hämtat två backar vin. De har överlevt urdruckna i stan i snart ett år, förmodligen eftersom han knappt varit där ;). Och nu är han igång och river väggar i ”Margaretas” hus. Så ja, bara sätta full fart här med.

… och färdigjobbat! Nu ny altan, i lä, och ett glas rosé.

Han: Bilder säger mer än ett kilo ord. Det här är första dagen i hennes fortsatta liv som chili- och tomatodlande hemmafru och det är henne väl unt att sitta med fötterna på bordet både till frukost och eftermiddagens rosévin.

För egen del har jag inte ”rivit väggar” i Margaretas hus. Jag har skissat på en vägg (markerad med dörr, a 100 kr) och börjat riva en. Det senare är inte lätt. Enligt myten byggdes stugorna här på udden med brädstumpar, ”korta nog att gå in i bakluckan på en Saab 400”. Inte den här väggen, som förresten inte alls är en vägg som jag trott, utan visar sig bestå av 2 ytterväggarna och 2 inneväggar i bastanda 1,5 tums bräder. Den gode Bertil Peterssn (som inte ska förväxlas med vännen, grannen och hennes pappa Bertil Petersson) hade en egen byggstil: för en billig penning köpte han in två bodar (minst) och ett garage och så satta han ihop dem till ett hus.
– Vilket förklarar varför jag denna soliga lördag inte suttit med fötterna på bordet.

Innanför inneväggen fanns en yttervägg som dolde en annan yttervägg och nästa innevägg.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s