tisdag: När ritningen är krångligare än verkligheten

Han: Idag har vi börjat bygga hennes nya växthus. Det var inga problem. Inte efter att vi två timmar senare insett att den engelska konstruktörens 50-sidiga instruktioner var totalt värdelösa.
– Som vanligt var bruksanvisningarna skrivna för de som redan visste hur man skulle få ihop skiten.

Bekräftar min tes att vi inte alls lever i ett informationssamhälle utan i en digital värld där kommunikation är den avgörande konkurrensfaktorn – förmågan att omvandla flödet av information till användbar kommunikation på mottagarens villkor
Eller på ren svenska:
– Skriv för fan så att man fattar vad ni menar!
– Slutsats?
Vid sidan av sina chili- och tomatodlingar bör hon starta en kommunikationsbyrå – efter 36 år reklambranschen fattar hon sånt. Om inte annat för att undvika att hennes åldrige dräng får en hjärtinfarkt i dessa virustider.

I övrigt läser vi. ”Coronaviruset har satt stopp för pjäxdansen på Titanics däck. Men som alla kulturfenomen säger after skin något om sin tid”, skriver kulturchefen Björn Wiman i dagen DN.
Detta apropå att Folkhälsomyndigheten uppmanar alla att hålla sig hemma och inte resa omkring i landet. Det vill säga, alla utom de som känner att de har lust att sitta i en skidlift och snora. Författaren Thomas Manns lungsjuka medelklass åkte i början av förra seklet upp i Alperna för att bota sin lungsjukdom. I dag åker de till bergen för att sprida den, konstaterar Wiman som inte brukar vara en sån lustigkurre.

Som alla vet vågar inte myndigheterna stänga backarna eftersom de tycker synd om arrangörerna. Det blir visserligen inga afterski efter helgens 15 covid-19 fall i Åre, men till skillnad från Alperna och de norska fjällorterna hålls de svenska backarna öppna, om än med ”vissa justeringar för att undvika onödig närkontakt och risk för smittspridning”.

Det är bara att gratulera Skistar & Co. Det var knappast någon slump att det var just Anders Bjernulf och Jonas Bauer som in i det längsta framhärdade som after skins försvarare även efter att viruset börjat härja, hävdar Wiman.
Intresset ljuger inte. Bjernulf råkar nämligen även vara pr-ansvarig för den nya och hårt kritiserade flygplatsen i Sälen, Scandinavian Mountains Airport, som invigdes i december och i praktiken har byggts på beställning av Jonas Bauers Skistar. ”Det är de två som har talat i tungor om ”infrastruktursatsning” och ‘regiontillväxtprojekt’ där andra har sett ett girigt vansinnesprojekt med katastrofala klimatkonsekvenser. Klart att Bjernulf och Bauer vill att skidåkarna ska fortsätta festa. På lång sikt kommer deras flygplats att ge ordet ‘after ski’ en helt annan innebörd än vad de i dag tänker sig…”

Den som lever får se. Till skillnad från Björn Wiman undrar jag bara varför någon vill köra 60-100 mil till en liten skitort när man inte ens får ta en öl på afterski. En annan Björn, sonen och hans Hanna har också dragit till fjälls. Men de har i alla fall vett att njuta av fjälluften i en stuga 30 mil norr om Åre i de vita Sippmikksfjällen.
Garanterat på coronaavstånd från andra snoriga skidåkare. Enligt rapport var vägen den sista milen en vit rodelbana med 2 meter höga snövallar.    

Råglimpa, på surdeg, tog ett dygn…

Hon: medan han ”bloggade”, vilket tar typ fem gånger så lång tid som mina korta inlägg, minst… har jag bakat bröd. Eller, jag började egentligen redan igår, jästen är ju slut i affärerna så då får man göra surdeg. Det här med självförsörjning är mer än ett heltidsjobb, pust, men kul. Därför blir ju inte allt så lyckat, mina bagels i förrgår sjönk fullständigt ihop. Slöseri med mjöl, vilket inte heller finns i affärerna. Men Peppe gillade dem ändå :). Imorgon ska jag testa att göra baguetter på den sista jästen, den är för söta degar. Funkar nog ändå. Hittade förresten en brödbibel på bokrean. Super!

Innan de kapsejsade…
Vad jag läser nu för tiden 😉

Han: Apropå andra bullar. Statsepidemiologen Anders Tegnell är vår nya ledare. Ingen saknar partiledarna. Åtminstone inte jag. Tänker att viruset måste vara oerhört frustrerande för Jimmy Åkesson & Co.
– Jag menar, plötsligt har det ju blivit osvenskt att ta i hand när man hälsar.
Att dölja delar av sitt ansikte tycks också ha uppgraderats till något äkta svenskt.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s