onsdag: Och idag går börserna upp igen

Han: Alla under 70 tror att vi bara väntar på ni ska ringa och tycka synd om oss – eller att vi älskar att public service äntligen öppnar sitt arkiv och låter oss än en gång återuppleva Stenmarks segrar och Bergmans svartvita filmer.
– Jag är Döden.
Döfött slöseri med vår tid. Ursäkta att jag är otacksam, men allt där är strunt. Många av oss 70+ jobbar faktiskt. Visserligen har jag i snart 20 år trott att jag ska få sparken, men jag jobbar faktiskt varje dag. Klockan 06.10 ringer klockan – sist på bollen! Sedan hon flyttat in vaknar jag vid halvfemtiden. Kär, glad och galen nog att kasta mig ur sängen för att skriva morgonens rapport om läget i världen och i vår affärssfär.

PepTalk är som Ponyexpressen i min barndoms serietidningar. Dagens post ska alltid fram. Just nu handlar allt om ekonomi, börsen. I affärsvärlden är coronaviruset bara en faktor som rubbar alla cirklar – igår var det Trump som störde ordningen med alla sina konstiga utspel.
Även hon oroar sig för sina besparingar i aktier.
– Gör som de stora spelarna, säger jag. Köp de aktier du inte hade råd med igår.

Lyssnar hon? Nej. Börsen har pajat, men även om detta är det största tappet ”i mänsklighetens historia” som CNN uttryckt det så är vi inte tillbaka ens i stenåldern.
– Snarare tillbaka till år 2016, om någon nu minns hur bra vi hade det redan då.
Och snart är vi tillbaka i framtiden. Kapitalismen är underbart förutsägbar. Går börsen upp, vet vi att den kommer att gå ner. Och när den går ner så studsar den förr eller senare upp igen. Igår går OMXSPI upp 10 procent.
Och idag kommer börsen gå upp igen tack vare att demokrater och republikaner i USA kommit överens om ett a massive $2 trillion coronavirus relief package.
– Har jag rätt eller har jag rätt?

Hon: vem är det som tjänat pengar åt oss på börsen, och på bostadsmarknaden, genom att pricka in rätt läge ;). Men det är bra att någon av oss fortsätter dra in cash, även om jag hoppas på att bidra till lägre matkostnader, åtminstone…

Och på tal om det, deg till baguetter på jäsning och nu måste ett par av chiliplantorna få större krukor. Och eftersom jag tydligen betraktas som hemmafru av vissa i hushållet är den torra tvätten vikt, och dagens första maskin pep just ”nu är jag färdig, häng mig…”

Han: Hon har rätt, bakom den väna trädgårdsmästaren och bagaren döljer sig en girig kvinna som inte backar för att spela på både på bostads- och aktiemarknaden.
Det har gått bra hittills och det är därför jag uppmanar henne att passa på att köpa billigt nu när råttorna överger skepp efter skepp i tron att företagen kommer att gå under bara för att de gått tungt på grund i coronastormen.
– Men älskling, det mesta flyter i vår värld och när stormen mojnar är de vinnare som inte hoppade överbord.

Hittills idag är börsen upp +4,40% och OMXS30 +3,75% i morgonhandeln…

Hon: 7 timmar och ett strömavbrott (mitt i gräddningen…) senare.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s