onsdag: en vit dag

En vit man.

Han: Den här dan har Johan satt färg på, om en göteborgsvitsen passerar. Johan kommer från Anderssons Måleri i Torsås och håller på att förvandla Margaretas gamla stuga om inte till ett slott, så till något mer än en kuliss. Inte för inte sammanfattade han uppdraget så här:
– Taket är dåligt, golvet är dåligt och väggarna är obefintliga. Men utsikten är fantastisk.
Dagens färg är vit. Klart det kommer att bli en fantastisk sommarstuga!

För egen del har jag drevat de nya verandadörrarna och lappat och lagat de vackra innegolvet.

Dagens tavla.

Hon: och jag har jag inte gjort nån nytta alls känns det som. Var för blåsigt o kallt imorse, och hade inga krukor till mina urväxta plantor. Satte en deg och tog en promenad upp till Tomat-Hasse. Fick smaka en sparris, bröt av den direkt från landet och åt upp den på stående fot, smakade underbart!! Fick också en tur runt i hans växthus och frilands-planteringar, kul. Pratade med Mia (Uggla) på vägen. Också kul. De kommer till Kristi himmelsfärd, om vi alla friska förstås. Kom hem lite försent men degen såg ok ut.

Anis och linfrölimpa, fast utan linfrön och med lite annat istället…

In med brödet i ugnen, började klippa gräset. Lite bara, runt maskrosor och annat fint. Bensinen tog slut, Peppe kom och fyllde på. Sen startade den inte alls… började ändå plantera om i nödlösningskrukor. Brände vid brödet.

Fick sms om att mina krukor kommit, efter jag redan börjat nödlösningsprojektet… men åkte på stört och hämtade dem, och ett annat paket med lite glamour från Åhléns. På olika hämtställen upptäckte jag på första och närmaste i Gökalund, fick åka upp till Torsås också. Det var dit det viktigaste kommit. Köpte jord och nya tofflor på vägen, Peppe skrattade åt mina gamla Pissetofflor tidigare idag…

Krukor, jord och flärd.
Peppe undrade vart jag tagit vägen …

Full fart med middagen, fiskgryta med nybakat bröd. (Det var godare än det såg ut, brödet alltså). Och så grattis-samtal med världens bästa Richard, som idag äntligen blev en mogen man. Grattis!!!

Alltså, bättre med lite suddiga bilder i mogen ålder Richard. Grattis bästis!

Publicerat av

3 reaktioner till “onsdag: en vit dag

  1. Härligt! Ska bli så fett att bo där i sommar 🙂 Ska du inte måla en skylt också och skriva Margaretas hus på den? Vore fint 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s