Tisdag: mellan hagtorn och syren

Hagtornen i full blom. (19.30 i fredags)
Nu snart överblommad. (11.00 idag)
Men syrenen utanför sovrumsfönstret har stora knoppar. (12.45 idag)

Hon: och idag jag har kört ett yogapass, halleluja, vilket jag ju lovat mig själv göra varje tisdag och torsdag precis som i Stockholm. Började bra i en vecka, sen gått sådär…

Men fin utsikt från yogamattan har man nu när hagtornen blommar. Från sängen kommer man å andra sidan snart se syrenen blomma.

Läste i någon av morgontidningarna i helgen att häggen snart är på väg att slå ut och att det är ovanligt tidigt i år. Här på Udden har vi ingen hägg men massor av hagtorn som är minst lika fin. Ser ut som om det ligger ett lager snö över alla buskar.

Och imorse läste jag i DN Martin Nyströms krönika om hur Sveriges fåglar nu vaknar till liv i Sverige. Och ja, i lördags hördes Göken för första gången även här hos oss. Andra maj alltså. Västergök för övrigt. Är det bästergök man säger då? Peppe? Glad blir man i alla fall när man hör den. Tills man börjar tänka på de stackars småfåglar som tvingas bli fosterföräldrar… hursom är den här tiden på året underbart vacker, både att se på och lyssna till. Om man inte som Peppe har P1 i örsnäckan från morgon till kväll förstås. Fast ser gör han ju ändå som tur är 😉

Han: Västergök är bästergök, södergök är dödergök. Hörde göken redan i fredags, men tycker bättre om att hon nu hört den i väster. Även jag läste Nyströms krönika. Hade dock redan hört programmet som han skriver om idag.
– I söndags morse – Naturmorgon på P1, en bra kanal som ofta är först med det sista.
I övrigt: ”Mellan hagtorn och syrén” är en fin metafor. Ska försöka komma ihåg den till talet på hennes födelsedag.

Hon: känns bra att du redan har börjat planera uppvaktningen inför min födelsedag. Vill du ha en önskelista?

Han: Absolut! Du menar nåt litet och symboliskt vid sidan av vedkapen? Typ en Faxes El-vedkapsåg med dubbla förgasare, en lysande diamant i vilken sjöbod som helst!
– Dyr?
– Jomenvisst, men det är hon värd.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s