Tisdag: det här med postorder – och ljusblå äggtulpaner

Sådär två-tre veckor senare leverans än min beställning från Zara…
Hade jag köpt något efter att ha provat i butik, tveksamt

Hon: Corona (plus avsaknad av Zara i både Kalmar och Karlskrona) gör att jag är hänvisad till nätshopping, vilket är jättekul till en början. Och så himla lätt liksom. Och så blir det lite julafton av det hela, man väntar och väntar med spänd förväntan på att sms:et som säger att varan anlänt till hämtningsstället ska komma. Och så hämtar man paketet, och provar, och inte mycket lever upp till förväntningarna. Byxor storlek 36, minst en halv meter för långa, shorts samma storlek typ 32 i midjan. Eller så är min midja stl 40…

Zaras shorts i storlek small kändes större än medium. Ja, köpte ett par av vardera storlek, just in case… Var nog egentligen ingen skillnad alls på storlekarna. Och returpåsen, var var den… Behåller nog allt. Orkar inte. Tur jag bara testat HM och Zara och inte det dyrare favvomärket Zadig & Voltaire.

Egentligen köpstopp på kläder, har bara en pyttegarderob här, och flera ouppackade flyttlådor med kläder i ett tillfälligt hyrt förråd i centralorten.

Men krukor och andra prylar till mina odlingar är kanon att skicka efter. Likaså min hudcreme, mitt serum och mitt favoritshampoomärke Davines.

Och så till sist en statusuppdatering på min solros:

Snart helt utslagen

Han: Jag har ofta fel och jag har gärna fel, men ibland blir jag lite trött på ha rätt. Som jag gång på gång här på bloggen konstaterat: Allt hänger ihop i livets stora cirkel. I morse rapporterade det dagliga nyhetsbrevet PeppTalk till mina uppdragsgivare om att alltmer av shoppingen flyttar ut på nätet i coronatider. Zalando går som tåget gjorde förr och om inte H&M och Zara hoppat på det digitala tåget hade de gamla klädföretagen gått i graven.
Och hon är alltså som vanligt mitt i trenden (se ovan).
– Ska vi slå vad om att när viruset har reducerats till en vanlig hosta kommer vi alla att shoppa det mesta på nätet. De som tror att vi kommer att återvända till alla storslagna shoppingcentra har fel.

Och apropå att allt hänger ihop: I går skrev jag om näktergalen och rödstjärten. Egentligen hade jag bara tänkt publicera en bild på våra tulpaner som poppat upp på sjösidan.
Jag tänkte skriva något putslustigt om den blå äggtulpanen på bilden ovan. Först nu inser jag att Lejonkungen har rätt även här – allt hänger ihop och slumpen inte är en vanlig tillfällighet.
”Äggtulpanen” var en skämt som bara mina gamla Stureplanskamrater skulle ha gått på. Nu skrev jag om rödstjärten istället.
– Men när allt kommer omkring är rödstjärten är den enda fågel som här på udden lägger … just det, ljusblå ägg.

… och rödstjärtens ägg.

PS: Apropå att vara mitt i trenden i dessa coronatider: Innan jag la ut ovanstående text bad jag henne läsa den. Tyvärr hade hon inte tid.
– Nu ringer Malin och Magdalena. Jag sa ju det, vi ska ju ha virtuellt AW i kväll…

Klara snart Peppe!

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s