onsdag: Ska staten verkligen vara ett försäkringsbolag?

Plötsligt slåss alla om den röda fanan.

Han: Måste man vara gammal kommunist för att förvånas över alla krav på att staten ska rädda allt och alla i coronatider?
Till och med frisörerna, dessa de sista fria marknadskrafternas ihärdiga frimicklare, kräver att staten ska rädda deras affärer. ”Statens stöd till näringslivet under coronapandemin når inte frisörerna tillräckligt”, anser branschorganisationen.

De borgerliga partierna har i årtionde krävt att staten ska hålla sig på armlängds avstånd från det fria näringslivet. Men nu slår man till och med Sjöström och Vänstern är brädet när det gäller krav på att skattebetalarna ska intervenera mot de fria marknadskrafterna med nya skattemiljarder. Ulf Kristersson liknar pandemin vid en naturkatastrof för ekonomin.
Staten ska vara ett försäkringsbolag, säger han.
Generationer av högerns män och kvinnor torde kvida i sin gravar.
Ropen skalla
bidrag åt alla!

– Är det kanske dags att socialisera hela Sverige?!
Varför känns det som en gammal mardröm.

Nåja, det finns företagare som håller den egna fanan högt. Även idag har Johan från Anderssons Måleri arbetet hårt för att Margaretas stuga ska bli beboelig.
För egen del lär jag mig arbetet steg för steg – idag har jag lärt mig av en fackman vad som är basic: frukost kl 09:00, lunch 12:00.
– Resten är arbete.
Idag bröt vi dock mot reglementet och drog över med lunchen i sju (7) minuter eftersom vi ville bli klar med min nya bokhylla.
Men nu står den där – 17 längdmeter vita hyllor – och väntar på att befolkas av allehanda böcker från vårt bibliotek på Södermalm.
Det bör alltså rymma cirka 680 böcker, som nu marinerar i förrådet i gamla Torsmaskiners lokaler.
– Tack Johan! Med en händig målare behöver man ingen snickare.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s