Tisdag: ulv i fårakläder och tomater i katthus?

Två små nyfödda svanbebisar

Hon: nu blev man ju verkligen konfunderad, är vår svan den skyldige dräparen och inte offret? Eller är det så att detta är ett helt nyinflyttat svanpar? Men erövrar man genom blodvite ett revir med två nyfödda alternativt höggravid fru? Vi var ju så säkra på att det var vår svanhanne som blivit lite svag av ålder och förlorat både liv och revir till en unghanne som fortfarande var på jakt efter både hem och fru. Om det nu är en helt nyinflyttad ung familj borde de väl fått mer än två ungar… men kanske de varit oförsiktiga och redan förlorat en del till havsörnen eller gammelgäddan.

Hur det än är så är ju detta nu vårt svanpar och jag är jätteglad att se att de fått tillökning, även om det bara var två ungar. Nu får vi bara hoppas de lyckas behålla dem.

Lika många utanför som innanför

Nu känns det som väderomslag, äntligen! Chilin behöver flytta in så nu chansar jag och låter de här stå ute inatt. Och om väderrapporten ser bra ut i morgon planterar jag ut dem. Det är inte bara frost jag är rädd för utan vinden. Blåst så sjukt mycket var vecka, riktigt hårda vindar, nästan stormstyrka i byarna. Men äntligen mer eller mindre vindstilla. Var till och med skönt ute fast det regnade lite till från idag.

Annars har vi fortsatt fixa iordning i hus 2 mest hela dagen idag med. Bästisarna Mia och Bengt kommer från Stockholm imorgon. Ska bli sååå kul. Finns inget kök därinne än, men toalett och vatten finns. Så vi kan ju nästan hålla karantänandet enligt rekommendation ;).

Även katter tycker om värme.

Han: Somliga ser begränsningar. Andra möjligheter. Vem har sagt att inte mattes växthus egentligen är ett katthus?

Publicerat av

4 reaktioner till “Tisdag: ulv i fårakläder och tomater i katthus?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s