söndag: Även denna dag är värd att firas

Vilar ut i lovart…
… inte heller katterna har någon riktig arbetslust.
Men även sådana dagar är värda att fira.

Han: Vilodag. Sol, ingen blåst från nåt håll. Ensamma hägern vilar. Katterna tar också ledigt efter att ha sovit bort två dygn för att slippa vinden. Jimmie Åkesson passar på att utnyttja vilodagen till att mobba Anders Tegnell. Det var en tidsfråga innan oppositionen skulle vädra morgonluft och inse att mediedramaturgin bygger på att man först blåser upp hjälten för dagen för att sedan – när publiken börjat tröttna på showen – sticker hål på ballongen.

Så vad gör en man som lämnat denna mediecirkus? Lite pyssel bara. Har kanske börjat måla. Firar med att bjuda mig själv på favoritlunch på en burk Bullens och stort glas vatten med 4 sorters färsk chili.
– Jodå, hon får smaka. En.
Hon ser inte ut som om riktigt förstår storheten hos pilsnerkorven som fått sitt namn av skådespelaren, matkåsören, kocken och kokboksförfattaren Erik Berglund, som tillverkats sedan år 1953 (nio år innan hon föddes) och vars stilrent designade burkar visar att produkter inte behöver relanseras bara för att nyanställda marknadschefer vill att historien ska börja med dem.

Bullens pilsnerkorv borde stå på alla fina krogmenyer dessa dagar när vi undrar om och när eländet ska ta slut. De första pilsnerkorvarna producerades av Alvesta slakteriförening. Produktlanseringen förgicks av ett stort utbrott av salmonella med ursprung i Alvestas slakteri. Totalt 9 000 smittades och 90 avled i epidemin, denna varma 1950-talssommar.
Jag läser på Wikipedia: Som en följd av epidemiutbrottet höll sig skeptiska konsumenter en tid framöver borta från köttprodukter, särskilt sådana med namnet ”Alvesta” på etiketten. Den nya korvprodukten var ett sätt att sälja in en garanterat salmonellafri helkonserv, dessutom med draghjälp av en känd filmpersonlighet.
Frågan vi alla ställer: Vem lanserar den första garanterat coronafria korven? Och detta med draghjälp av Anders Tegnell – som efter pandemin naturligtvis kommer att göra en andra karriär som PR-konsult.

Hon: utsiktsbild under frukosten. Fin morgon!

Hon: men efter frukost har det faktiskt blåst upp Peppe. Och jag har klippt gräset (runt alla fina blommor förstås) men utsikten är blåsigare nu om än mer välvårdad. Orkar tyvärr inte gå runt till sjösidan och ta en ny bild på den blåsigare men mer välvårdade utsikten. Sitter i lä på baksidan. Farligt att sätta sig, skulle ha planterat ut en tomat till samt kollat till gurkorna som är utplanterade på friland. Orkar nog inte det heller… Gurkorna går det för övrigt inte så bra med i år. Trodde bara det var mina men så berättade Ancy att hon läst att det är ett dåligt gurkor i år över lag. Pust! Men de börjar i alla fall komma lite smått. Tomater är vi redan självförsörjande på, men man kan inte slösa, blir ett par var till frukost och kanske några i en sallad. Men de är tusen gånger godare så man får liksom ändå mer smak totalt sett. Vi ska göra en topplista sen, har många sorter i år.

Chielega, väldigt god högväxande körsbärstomat. Rättelse måndag, det är en Gardeners Delight, ska smakas av nu till frukost…
Gurka på G. Passandra, liten växthusgurka. Aldrig haft, blir spännande.

Och så har rosorna börjat blomma. Först ut är vår fina gula på sjösidan. Vet inte vad den heter. Flera andra på g också men inte helt utslagna. Verkar bli ännu ett rosår.

Paprikorna har också börjat växa till sig. I alla fall den vanliga röda som jag köpte i Paris. Alltså, inte röd än, men kommer bli. De avlånga spetspaprikorna och de bruna har inte riktigt börjat sätta fart än. Hoppas de gör det snart…

Namnlös, men vacker. Eller kanske Peppe vet…
Parispaprika på g. (Eller är det en spetspaprika… ser ju nästan ut så ser jag nu.)

Och så ”slängde jag ihop” en sockerkaka, ha ha. Nytt recept. Kör nästan alltid Fin sockerkaka ur 7 sorters kakor. Men den har inte funkat 100 i nya ugnen. Denna ser fin ut, frågan är hur den smakar… skulle vara saftig, men det var inte mycket smör i…

Nytt sockerkaksrecept. Traditionell, men tog lite rivet skal av citron i som smaksättning.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s