onsdag: Ju längre från brottsplatsen desto mer åsikter

Dagens mördare.

Han: Tidigt i morse flög fem B52:or in över Fimpan. Den samlade attacken kom helt oväntat och offrens skrik hördes ända in i vårt vardagsrum.
Havsörnen må vara sällsynt och hotad, men inte i vårt hört av världen.
I morse slog de till igen mot ungarna i mås- och ejderbona på fågelön – som för övrigt är fredad mot människobesök fram till 10 juli varför en närmare brottsplatsundersökning inte kan göras.

B52-metaforen torde avslöja var min sympati ligger. Det stora bombplanet var som bekant symbolen för USA:s övervåld mot det vietnamesiska folket under den period när undertecknads världsbild formades.
Uppriktigt sagt är vi rätt trött på de där jävla örnarna. Men jag fattar att naturmuppar som hälsar på här ute tycker att jag är dum. Intresset ljuger inte, men slutsatsen färgas av perspektivet.
– Det är ingen slump att de flesta vargvännerna finns på Södermalm i Stockholm, där inga renar och får hittills rivits.

Just nu sätter Palme-åklagaren Krister Petersson punkt för mordutredningen. Intresset ljuger inte, men även slutsatserna färgas av perspektivet. I vanlig ordning föregicks presskonferensen av att mina gamla journalistkollegor ägnade minst fyra timmar åt att spekulera om vad åklagaren skulle komma att säga.
– I stället för att ägna sig åt nyheter – saker som faktiskt hänt IRL.
Och självklart har åsiktsmaskinerna bara börjat värma upp sig över denna slutgiltiga utredning.
För egen del har jag slutat spekulera – till saken hör att även jag hördes av polisen flera år efter mordet. Detta på grund av saker jag skrivit baserat på vittnesmål som i efterhand visat sig vara alltför perifera i sammanhanget.

Efter dagens presskonferens undrar jag bara vart Christer Pettersson tog vägen. Han sågs utanför Grand och på mordplatsen (Lisbeth Palme) och är dessutom den ende som fällts i en rättegång – men som trots det lyste med sin frånvaro under dagens långa presskonferens.
Konstigt, tycker jag som sitter på en udde i Kalmarsund. För övrigt några hundra meter från den stuga där den s.k. ”33-åringen” bodde som pojke på somrarna.
– Ju längre från brottsplatsen desto mer åsikter.  

Lika bra stanna i sängen…

Hon: jäkla blåst, sååååååå trött på den. Blåser halv storm var och varannan dag. Igår var det härligt, om än lite blåsigt, men idag hård nordost igen. En hög chiliplanta, en Blondie med ganska stora frukter, hade blåst av helt. Lite mitt fel, låg kvar i sängen och jobbade till elva. Från halv sju på morgonen. Brukar alltid gå upp direkt och vattna, öppna växthuset samt kolla att alla plantor ok. Tar minst en timme. Sen hämtar jag tidningarna och sätter på kaffe. Men inte idag alltså. Blåste hårt och var halvmulet, plus behövde fixa lite med en presentation jag skulle ha telefonmöte om vid tre. Men med tanke på blåsten borde jag verkligen kollat plantorna först…

Telefonmötet gick bra, men resten av dagen mest skit tycker jag. Blir allmänt olustig av allt blåsande. Tänkte yoga för att bli på humör. Var jätte jättelängesedan. Då kom jag på att Peppe råkat knuffa omkull vår stora nya smart-tv som jag brukar träna yoga framför. Den gick sönder förstås, så nu har vi vår gamla lilla tv från stan istället. Fick gräva upp vårt Apple TV från en kappsäck under sängen och kämpa med att koppla upp det mot Wi-Fi:t. Där gick minst en timme till spillo… kunde inte koncentrera mig på yogan sen ändå. Körde till slut en kortvariant. Och imorgon ska det blåsa ännu värre…

Skulle visa sprucken tv…

Men det lyckades jag inte heller få till. En bild där det spruckna spindelmönstret på tv:n syns alltså. Men den är sprucken i hörnet. Och om man sätter på den går bilden i lila och så är den randig… surt!!

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s