lördag: rosor trivs i motvind

Han: Nu har även städpatrullen gjort sitt och så här fint blev det. För egen del har jag ägnat 2 timmar åt att få ihop en grill. Det var förmodligen samma konstruktör som gjort ritningen till hennes växthus.
– Grrrr.

I så såna lägen är det skönt att gå ut på sjösidan och låta vinden blåsa skallen fri från lusten att införa sharialagar för skrivbordskonstruktörer.
Och det hjälper.
– Se, när det blåser som värst passar tre sorters rosor på att blomma! Svärsmors gula ros, dotterns vita engelska doftros och närmast havet uddens vresrosor.
– Vem bryr sig om idioter som inte har roligare för sig än att jävlas med oss!

Apropå att reta sig på saker. Läsekretsen hör av sig apropå min kommentar i går om Högsbykvinnan som 40 år senare vittnar om att den s.k Skandiamannen. Visserligen kände de inte varandra, men då och då stötte de ihop i korridorerna på försäkringsbolagets Stockholmskontor 25 år före mordet (!) och som tidningen Barometern därför anser vara ett tillförlitligt vittne att på goda grunder peka ut den döde Stig Engström som Olof Palmes mördare.

Detta sanningsvittne kommer från Högsby här i Småland och det är uppenbarligen inte första gången man där renommésnyltar på världsnyheter. Min sagesman berättar att när hen passerade Högsby för ett antal år sedan såg hen skylten ”Greta Garbos museum”.
– Jag visste inte att Greta Garbo kom från Högsby, konstaterar min uppgiftslämnare som föredrar att vara anonym. Men när hen frågade en lokalbo svarade denna:
– Näää, men Gretas mormor bodde här.
Nästa renommésnyltning: Ett museum tillägnat Skandiamannen som även han lämnat outplånliga avtryck i Högsby?

Renommesnyltning a la Högsby.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s