Tisdag: när man blir portad redan i dörren…

Och man tydligt ser både husses och mattes tofflor innanför
Ja, då får man väl joina Vilda i växthuset. Inte så dumt det heller, fast inte lika spännande.

Hon: nu är det ju så att Chateau Margareta (gästhuset) ska vara allergifritt eftersom vi har en svärdotter som är väldigt allergisk, speciellt mot katter. Det är lika svårt för matte och husse Ludde. Men vi vill ju alla fyra att Meli, Elin och lilla Alice ska kunna hälsa på. Och vi kan ju alla umgås utomhus, och med tanke på Corona så är det ju så även för tvåbenta…

Han: Ludde, jag vet hur det känns. Att bli portad utan att fatta varför. För egen del har jag blivit portad från Facebook. Det vet inte du vad det är, men Facebook är ett av världens största företag och dessutom den plattform där matte och husse ofta är på när vi stirrar in i våra laptops (förr sa man ”datan”).

Efter att ha skrivit fåniga dagsnoteringar och lagt en väldig massa bilder sedan 2007 på Facebook, så möts jag plötsligt av meddelandet att mina konton ”inaktiverats”.
Varför?
Det framgår inte. Det enda jag får som svar är detta meddelande:

Du Ludde, kan åtminstone titta på oss och få ett svar om varför du inte får vara i Margaretas stuga. Facebook däremot är ett företag som inte svarar på frågor. Man tillämpar en rättsordning som författaren Kafka sammanfattar i Processen:
– Du döms inte för att du är skyldig utan för att du är anklagad.

Jag väntar förfarande att Facebooks vd i Sverige Sam Rihani ska förklara varför han har stängt av mig.
– Har jag visat nakna blommor?
– Är svanfamiljen här utanför egentligen skumma typer? Och att jag visat min sympati för att de blev av med en av sina ungar bevisar att jag stöder terrorister?
Ludde, jag vet inte. Det riktigt tråkiga är att jag har över 3000 vänner där ute som jag inte längre kan följa och kommunicera med
– Nån av er som fattar vilken fatwa jag drabbats av?

 

Publicerat av

En reaktion till “Tisdag: när man blir portad redan i dörren…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s