Midsommardagen: Alicedagen

Hon: allt fortsätter i Alice anda, dvs öva på att gå. Och då behövs ett par skor. Mormor trollar genast fram ett par ur gömmorna. Lika coola nu som -88 och passar lika bra i Sofo som i Skeppevik.

Voilà

Annars lugn (förutom vinden då…) och skön dag med strid ström av passerande kompisar som stannade på ett glas och en pratstund. Alice orkade väl inte hålla humöret på topp hela tiden, men vem orkar det så här dagen efter. Men en lite tupplur och humöret är på topp igen.

Och jo, lite (men inte mycket) annat för ögonen har vi, så som bevis avslutar jag dagen med en bild på senast utslagna rosen. Den röda utanför sjöboden.

Vet inte namnet på denna heller… Peppe?

Han: Ja min vän, det här en Flammentanz som vi satte när vi byggde sjöboden. Lättodlad klätterros som blommar med stora, fyllda, sammetsröda blommor från juni till oktober. Doften är svag. Växtsätt är mycket kraftigt och tätt, som du ser. Sorten räknas till landets härdigaste klätterros och den klarar av att stå i både i sol och skugga. Dessutom har Flammentanz bra resistens mot svampsjukdomar och trivs, som snart kommer se, tillsammans med veronika.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s