söndag: om man undviker taggarna är rosor underbara

Röd, rosa, vita, gula, brandgula och blodröda.

Han: Läser dagens predikan på Namn och Nyttsidan: ”Igår gjorde jag ingenting och det ska jag fortsätta med idag för jag blev inte klar”. Bara det faktum att jag läser den sidan i Dagens Nyheter visar att idag är det vilodag.

Frukost på sjösidan, bleke. 25 grader, sydlig vind, snarare bris. Betraktar min fru. Blommar gör även de andra rosorna. 2020 är ett riktigt rosenår och om man bara undviker deras taggar så är de egentligen väldigt lätta att vara med. De räcker med att man tittar på dem och då och då säger att de är vackra så vickar de lite på kronbladen och livet leker.

Lite behöver de tuktas (obs! gäller bara remonterande rosor).


PS:  Vilket underbart väder.
– Ja, nuja, men det ska mulet på eftermiddan.
Gäller att njuta av rosorna alltså.

Hon: och jag har äntligen fått ro att sitta ner och läsa, har en gedigen hög med efterlängtade böcker på nattygsbordet som legat alldeles för länge. Nåja, vi ska inte överdriva det här med ro, har precis tagit ut ett ”nytt” bröd ur ugnen och satte samtidigt in en jordgubbs- och rabarberpaj. Men snart så… just, måste bara binda upp ett par tomater först också.

Börjar damma igen, men nu är jag på g 🙂

Hon: Peppe, den där första bilden som ska föreställa våra fina rosor var väl inte speciellt bra… dessutom mest tomater. Men inte ens de kommer till sin rätt 😉

Han: Hennes kritik skär som knivar, men gläder å andra sidan en luttrad redaktör.
– Min vän du bekräftar bara det vi alla vet – en bild säger sällan mer än ord. Här kommer några andra bilder på våra rosor.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s