torsdag: Kort dags färd mot natt på udden

Han: Plötsligt har hela dan gått. Och det märks att vi redan går mot mörkare tider. ”Med mörker skall avses den tid mellan solnedgång och soluppgång, under vilken ett framträdande obelyst föremål icke kan tydligt urskiljas på ett avstånd av 5 km. I tveksamma fall skall mörker anses råda.”
Läser jag ur en gammal förordning från Luftfartsverket. Andras ord är ibland så precisa. ”I tveksamma fall skall mörker anses råda.” Nåja, vi är inte där än. Sommaren har just börjat och även om det skymmer ser vi fortfarande den ensamma hägern och svanhonan, vars man nästan slogs ihjäl av de unga hannarna och som vi därför fick låta avliva.
– Se där, kunde bli en romantisk dagsnotering om livet i skymningsland.
Men inte i kväll.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s