lördag: i väntan på

Han: Även jag medger att idag är vädret trist. Småregn, flugor i köket. En champagnedrink i väntan på bättre tider.
– Eller lugnet före stormen?
Inte alls, bara i väntan på barnbarnen Kasper och Emil som snart bör vara här tillsammans med sina föräldrar.
Skafferierna är välfyllda. Vi har varit på Rökeriet i Brömsebro och köpt fisk, räkor och ost. Jordgubbar och ägg hos Ola, bonden. Självbetjäning som det är på landet.

Och nu är de här!

Kasper är parkeringsvakt.

Och innan kvällen är över har Emil visat att den som bara väntar får inget gjort. Picasso lär varje dag ha tillämpat principen att inte gå och lägga sig förrän han lärt sig nåt något nytt under den dagen. Emil har sin sommarplan:
– Att bada varje dag under sommarlovet oavsett väder.
Väder är det. Och i kväll kan en av oss somna gått.

PS: Innan jag somnar läser Karolina Ramqvist i Dagens Nyheter och om hur coronan förändrat hennes liv. ”Mamma, du skrattar så mycket nu när det är corona”, sade min yngsta dotter. ”Jag tror aldrig jag har hört dig skratta så mycket.” 

Möjligheterna ligger enligt Ramqvist i de begränsningar coronan tvingat på henne. ”Lättnaden i att tvingas stanna hemma skänkte mig glädje och ja, rent av lycka, men den väckte också frågan om vad det var för ett liv jag levde i vanliga fall, om jag nu kunde bli så upplivad av att få vara hemma och uppleva att livet var hotat?”
Och Ramqvist kommer att få leva med begräsningens möjlighet: Coronaviruset fortsätter att sprida sig i världen. Det senaste dygnet har över 212 000 nya fall av covid-19 rapporterats i världen – den hittills största ökningen på ett dygn sedan pandemins start, enligt WHO. Totalt har nu 11 miljoner personer bekräftats smittade av viruset och cirka 520 000 människor har avlidit, rapporterar TT.

Nu har vi även lärt oss det idag. I morgon hoppas jag på sol så att jag komma vidare med bygget av vårt nya växthus. I möjligheterna ligger också en begränsning dessa dagar.Vi skulle ha varit på väg genom Tyskland och Frankrike den här veckan.

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s