Söndag: En stilla morgon på udden … förblev en stilla vilodag

Han: Vaknar tidigare än vanligt. Stilla morgon, soldis. 22 grader enligt SMHI, 19 enligt Wetter Online – och termometern.

Han, nu inte längre så stilla: Vad i h-vete har ni gjort!
Upptäcker att jag inte längre kan lyssna på Ekots senaste nyhetssammanfattning. I en tid när allt går fast förflyktigas och linjära etermedier lämnar de festa tiderna, går Sveriges radio plötsligt i motsatt riktning: Till dagsrutinen här att lyssna på den senaste nyhetssammanfattningen på P1. Den har alltid funnits på hemsidan under just ”Nyheter” och ”Senaste Ekosändning och ”Senaste ekonomiekot”.
– Nu icke!

Nästa steg i Sveriges radios utveckling?

Istället för denna korta sammanfattning av vad som hänt i världen under natten erbjuds jag under fliken ”Nyheter” att välja ”Toppnyheter”, vilket ju lovar gott – men icke!
Istället kommer jag till ett block där jag själv ska välja mellan ett antal nyheter som någon anser är ”toppnyheter” – typ: ”Förslag: Inför premier för snabba studier”, ”Över 100000 covid-döda i Brasilien”, ”Hästar kan förbättra barns hälsa” och ”succé för skånska gårdsbutiker”.

Meningen är alltså att jag ska välja någon av dessa ”toppnyheter”.
– Jaha, men hallå! Jag vill ha en kort sammanfattning av senaste nytt i världen och Sverige. Ingen jäkla buffé av gårdagens nyheter!
Slutsats: Vi lämnar Sveriges public serviceradio och lyssnar på BC Worlds One-minute World News där vi får det vi söker.

Och du Klas Wolf-Watz, chef för Ekot, behåll mina licenspengar och fundera över varför just vi nyhetslyssnare ska behöva resa tillbaka till förr i tiden när radionyheterna bara sändes på fasta tider.

Strunta i radion morfar Peppe och kolla på mig istället 🙂

Hon: alltså, hur kan man hetsa upp sig över nåt på radion när det är en så skön stilla morgon… lyssna på sjöfåglarna istället. Och håll för allt i världen koll på Alice medan jag för säkerhets skull plockar in de flesta dynorna. Det mullrar och känns som lugnet före stormen. Men men, ibland passerar det rysligt nära här utan att vi får en droppe. Hoppas på det!!! Vi ska ju grilla…

Och träna på att krypa. Alice har nästan kommit på det, bara andra benet följer med också så jädrans. Envis unge det där. Men framförallt väldans charmig!

Han: Okej, fattar. Om man hyvlar osten från det hållet har vi en väldigt skön söndag. För att inte störa friden väntar jag med att berätta om att vi har byggt ut den 12:e solaltanen …

Hon: Hör fåglarna ändå, faktiskt lite mysigt med Mando Diao i bakgrunden och killarnas pokulerande…

Publicerat av

En reaktion till “Söndag: En stilla morgon på udden … förblev en stilla vilodag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s