Måndag: Vi börjar med lite hjärngymnastik … och slutar med en tångräka

Slumpen är ingen vanlig tillfällighet.

Han: I går kväll satt vi länge kvar på altanen mot sjön. Till slut satte jag på mig min varma fliströja trots att det varit rekordvarmt under dagen (eller just därför). Plötsligt fick vi se sädesärlor, fem, sex, sju stycken svärmade runt oss. Konstigt nog skedde det samtidigt som hon visat bilder på kattungar som söker kärleksfulla hem och jag blev röksugen och tände min sista cigarrfimp.
I övrigt kan man notera att om man sitter tyst på en bänk i solnedgången kan det hända att gamla gubbar visar sig som skuggor.
Intressant samband, eller hur?

Nej, skojar bara. I en artikel läser jag att tendensen att uppleva ”ett slumpmässigt eller tvetydigt visuellt mönster i slumpmässiga stimuli” kallas för pareidoli.
Så vad säger man?
– Skål på er gubbar och pare-idoler!

Skojar förstås med henne igen. Ni andra, se denna måndagens första notering som ren hjärngymnastik. Under tiden ska jag köra bort grenar och köpa svart färg, vitt. Förresten kom Sop-Bengt nyss förbi på cykel med bar överkropp. Under hans skor växer ingen mossa och nu har han fixat den nya hjärtstartaren som vi bestämde på årsmötet att vi ska köpa in. Jag håller fortfarande på att formulera protokollet från mötet, men han vill ändå att jag ska vara med i den första snabbkursen. Intressant, eller hur?

04.27
Hon: Ser ni den tunna nymånen, och är det kometen uppe till höger…?

Hon: vaknade mitt i natten av en mardröm och kunde inte somna om. Längesedan det hände men försökte tänka att det gör ju inget, jag ska ju inte till jobbet. Men vaddå… alla tomater som måste tas om hand, och chilin som behöver omorganiseras i växthuset, och vi har nästan inget ljust bröd kvar. Och så behöver det definitivt städas!!!

Ger upp och går upp en sväng, och får se en jättetunn men tydlig månskära, och så en enda starkt lysande stjärna. Är det kometen kanske… hämtar mobilen, men det är ju totalt hopplöst plåta månen. Syns inte alls på bilden, jo lite, men inte så tydligt som jag såg den. Inte kometen heller… Efter det somnade jag om till åtta. Sovmorgon alltså 😉

Tomat-tårta!

Full fart in i tomatdjungeln. Står alldeles för tätt, skalperade varenda planta på blad rejält, rädd de annars kommer ruttna. Sen får de massor av vatten, supervarm dag.

Fryser in två stora påsar med småtomater, en med den päronformade från Paris och så en med lite större, men ändå små, bruna tomater. Påbörjar också generationsskifte i växthuset, stekhett därinne!!!

I plurret, slänger iväg lite sjötång som ligger och flyter på ytan och känner hur det kryper över hela handen. Läskigt först men ser sen att det vimlar av tångräkor. Så himla kul, det har jag inte sett på flera år. Och har dessutom läst att de minskat drastiskt. Men plåta dem är typ som att plåta månen, men fick med en på bild i alla fall 🙂

Tångräka, i mitten av bilden..,

Publicerat av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s